Gyönyörű koronás Marvin óra az 1950-es évekből új szövet szíjjal

34 900

Ft

Feladás dátuma:

máj 6., 11:34

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Szín:
ezüst, szürke

Típus:
mechanikus automata szerkezet
Márka:
Egyéb

Leírás

További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :


A Marvin:
1850-ben a Didisheim fivérek, Marc és Emmanuel létrehoztak egy órás céget a Bernhez közeli Jura tartomány St-Imier nevű községében. Termékeik minőségének és terjesztésük dinamikusságának köszönhetően, a cég gyors növekedésnek indult.
A 20. század elején vették fel a Marvin márkanevet egy amerikai partnerük után, aki rajongott a zsebórák iránt. Szimbólumukká a 3 ágú korona vált, fejére állított M betűt szimbolizálva.
Amerika meghódítása után, a Marvin igazodási pont lett a svájci márkák között. Idővel órák millióit gyártották, köztük olyan modellekkel, amik különlegessé, gyűjtők kedvenceivé váltak.
A négy Didisheim generációnak, akik sorra sikereket értek a cég szárnyai alatt, mindig is fő célja volt, hogy minőségi termékeket kínáljon. A korai időkben a Marvin által gyártott szerkezetek kiváló hírnévre tettek szert, és más vezető márkák is keresték saját modelljeik gyártásához.Marvint felkérték olyan légitársaságok is, mint a KLM és az Air France, hogy hivatalos órakollekciót készítsen részükre.
A folyamatos kutatásban, hogy termékeik minőségét fejlesszék, a Didisheim fivérek gyakran úttörőkké váltak, kifejlesztve számos szabadalmaztatott rendszert.
Marvin a sikerét termékei megjelenésére is építette egyszerre szerény és kifinomult, mindig egy lépéssel a trendek előtt haladó stílusban. Ez a kreativitás, a termékek minőségével párosítva számos ismert személyiség népszerű támogatását hozta, többek között az autóversenyző Ascari, Stirling Moss és a híres Fangio személyében.
A 70-es években a kvarc szerkezetek elterjedésével, Marvin egy erős óragyártó csoporthoz, a Manufacture Suisse Réunie -hoz (M.S.R.) csatlakozott, mely más híres márkákat is magába foglalt.
2002-ben visszaszerezte függetlenségét, olyan szenvedélyes személyek csoportjának vezetésével, akik elkötelezettek, hogy újra élesszék a márka fényét és dinamizmusát.

Magyar történelem

A Marvin óramárka egyike volta annak a 3 svájci márkának (Marvin, Doxa, Cornavin) amelyet a kommunizmus ideje alatt is vásárolni lehetet Magyarországon.

A történet lényege: az '50-es és '70-es évek között a 3 svájci óramárka szélesebb körben is megfizethető volt. (A Doxa azért lett elterjedtebb, mert a Magyar Királyi Államvasutak tendert írt ki tisztviselői rétegének órával való ellátására. Ezt a tendert a Doxa nyerte akkor meg, és lett az akkoriban komoly egzisztenciájúnak számító vasúti alkalmazottak órája.)

A Marvinról nincs a Doxához hasonló sztori. A Marvin megbízhatóságával, pontosságával és innovációival vívta ki az elismerést.

Történelmi érdekesség a Marvin históriában Che Guevara. Konkrét tény, hogy a kubai szabadságharcos forradalmár Amerikábant töltött tanulmányai idején vásárolt egy Marvin típust, amely több őt ábrázoló fényképen is láthatóe hordásra is kiváló gyönyörű Marvin karóra kb az 1950-1960-as évekből 17 köves jelzett caliber 560 szerkezettel új szövet szíjjal!

Mérete:37 mm korona nélkül!

Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjteményi darab!

Szép felújított számlap szerelt arany indexekkel eredeti mutatókkal.Nagyon szép felújított tok acél hátlappal. Szerkezete teszi dolgát működik.Hozzá való szép szövet szíj!Igazi gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolsó ez gyönyörű és nagyon ritka Marvin óra .A képek magukért beszélnek.Mérete:37 mm korona nélkül!Szíjméret:18mm
.
Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "felhasználó további termékei" -re kattintva!
Posta:Elsőbbségi ajánlva bubis borítékban gondosan csomagolva.De tudom Foxpost vagy MPL automatába is postázni.Foxpost automata 1500ft MPL házig csomag 2300ft MPL automata 1300ft.Postán maradó csomag 1500ft.
További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147573103

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn