Gyönyörű retro Certina óra az 1970-es évekből szép új bőrszíjjal

32 500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Szín:
arany, sárga, narancssárga

Típus:
mechanikus automata szerkezet
Márka:
Egyéb

Leírás

További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :


A Certina:

A Certina órák legendája a XIX. Század végéig nyúlik vissza. A festői szépségű Jura hegység lábánál elterülő kisvárosból Grenchen-ből indul történetünk.
Adolf Kurth testvérével Alfred-al 1888-ban nyitották meg első alkatrész gyártó manufaktúrájukat családi házukhoz csatolt kis melléképületben, ahol az alapítók három társukkal saját kezűleg készítették el szerkezeteiket. Néhány év leforgása alatt a fantasztikus üzleti érzékkel megáldott Kurth fivérek hatalmas sikereket mondhattak magukénak. 1906-ra elérték, hogy az általuk komponált órában a saját szerkezetük ketyegett. Az alapítók órájuknak védjegyként a Grana nevet adták, mely szülővárosuk latin nevének (Granacus) rövidített formája. Az első Grana márkanéven készült modelleket elsődlegesen a hölgyeknek szánták, mivel az idő tájt a férfiak kategorikusan elutasították a karóra viselésének ideáját. A két alapító mindezekre fittyet hányva tovább folytatta a karórák gyártását és az idő őket igazolta. Különleges művészi gonddal kreált óráikat az 1906-os Miláni vásáron is elismerték és aranyéremmel jutalmazták őket. Később 1910-ben Brüsszelben és négy évvel később Bernben a Kurt Fréres gyár két további díjat nyert el.

Alfred Kurtalfred Kurth bizakodva nézett a jövőbe, de nem sejthette, hogy ez elkövetkező időszak nem a fejlődésről, hanem inkább a pusztulásról fog szólni. Az első világháború időszakában nehéz volt újításokkal előrukkolni, de a folyamatos fejlesztések meghozták gyümölcsüket. A világháború utáni békeidőszakban, 1936-ban jelent meg korszakalkotó megoldásaival a Grana új típusa, mely egy kezdetleges digitális óra volt. Az időt nem klasszikus mutatók, hanem forgó tárcsára vésett számok mutatták, a mozgatásról természetesen egy mechanikus szerkezet gondoskodott. Az 1930-as évek végén a Grana nagy népszerűségnek örvendhetett és messziföldön híressé vált megbízhatósága. A gyár fönnállásának 50. évfordulóját nagy sikerek közepette, ünnepelte 250 dolgozójával együtt. A vezetőség elgondolkodott egy új márkanév bevezetésén, s 1938-tól órájuk már Certina néven folytatta szárnyalását. A névváltoztatásra azért volt szükség, mert termékük nem maradt az országhatárok között, átlépte azokat, s így egy minden nyelven könnyen kiejthető márkanevet kreáltak. A siker ezúttal sem maradt el. A Kurth fivérek tehetségét bizonyítja, hogy a gyár a 60-dik születésnapját már 350 alkalmazottal ünnepelhette, számos országba is exportált, és eladási mutatóik meredeken íveltek felfelé. Az első leányvállalatukat Németországban alapították meg az egyre nagyobb igény kielégítése érdekében.

Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra is kiváló szép Certina óra az 1970-es évekből saját 17 köves caliber 25-66 mechanikus szerkezettel szép számlappal szép új bőszíjjal.

Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjteményi darab!

Gyönyörű számlap szép szerelt indexekkel szép mutatókkal.Szép aranyozott tok acél hátlappal. .Jelzett saját korona.Szerkezete teszi dolgát működik .Igazi gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolso ez a nagyon szép Certina óra.Mérete: 34,5mm korona nélkül.

Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "felhasználó további termékei" -re kattintva!

Posta:Elsőbbségi ajánlva bubis borítékban gondosan csomagolva.De tudom Foxpost vagy MPL automatába is postázni.Foxpost automata 1500ft MPL házig csomag 2300ft MPL automata 1300ft.Postán maradó csomag 1500ft.
További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146142725

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn