Gyönyörű porcelán számlapos trench lövész árok óra 1900-as évek eleje

33 500

Ft

Feladás dátuma:

máj 6., 10:38
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
címkés

Szín:
ezüst, szürke

Típus:
mechanikus automata szerkezet
Márka:
Egyéb

Leírás

További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :


Trench (lövészárok) óra története:

Az órák hordásának módját megváltoztató nagy esemény az első világháború kitörése volt. A háború miatt egyre fontosabb szerepet kezdtek nyilvánítani az idő mérésének. A frontvonali körülmények között kiderült, hogy a lövészárokban körülményes elővenni a mellzsebben tartott zsebórát, továbbá közben nehéz feladat a lövés messzeségének számlálása is. A megoldást a problémára a lövészárokóra jelentette, amely gyakorlatilag egy zsebóra volt, amire ráforrasztottak két fület, azon pedig átfűztek egy szíjat és így rögzítették a karra. Ez azt eredményezte, hogy számos országban ahol érintett volt as háború köztük Magyarországon is piac alakult ki célzottan a frontra induló katonák felszerelésének biztosítására. A háborúból visszatérő katonák aztán továbbra is a karukon viselték órájukat, ezt a szokást örökítették át fokozatosan a következő nemzedékeknek.

Összességében elmondható, hogy az emberek először kényszer hatására kezdték el a karukon hordani az órát a frontvonali körülmények, valamint a további férfias munkatevékenységek ezt kívánták meg. Ezt követően a munkálatok úgymond magukkal húzták a divatot, így idővel kialakult, hogy később már nem csak kizárólag azok hordták a kezükön, akiknek szüksége volt rá. További érdekesség, hogy egy magyar ember számára készítették el az első olyan karon hordható órát, melyet a mai ember is felismerne. Egészen pontosan 1876-ban Koscowicz bárónénak készült el a szerkezet Budapestre, és nem is akármilyen gyártók; nevezetesen a világ legjobbnak tartott, leghíresebb óragyárának alapítói, Antoni Patek és Adrien Philippe készítették el.

Az első világháború alatt számos cég köztük az Omega, a Rolex, a Longines,az Elgin és mások is gyártottak trench órákat a hadsereg számára.Ezek az órák gyakorlatilag egyforma stílusúak voltak porcelán számlappal, széles fehér számokkal festve vagy a nélkül és rádium óramutatóval. Gyakran nem viselték a gyártó nevét és a szerkezeteket eredetileg az 1890-es években női medálos órákhoz tervezték és csak "svájci" jelzéssel voltak ellátva.

Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra is kiváló gyönyörű porcelán számlapos katonai trench lövész árok óra az 1900-es évek elejéről hozzá szép régi bőrszíjjal.

Ritka kihagyhatatlan gyűjtői darab!
Mérete :33,5 mm korona nélkül.

Gyönyörű porcelán számlap nagyon szép mutatókkal.Szép zsanéros tok .Szerkezete teszi dolgát működik . A képek magukért beszélnek.Mérete : 33,5 mm korona nélkül.

Pontosság, járástartalék, megbízhatoság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.

Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a ";felhasználó további termékei"; -re kattintva!
Posta:Elsőbbségi ajánlva bubis borítékban gondosan csomagolva.De tudom Foxpost vagy MPL automatába is postázni.Foxpost automata 1500ft MPL házig csomag 2300ft MPL automata 1300ft.Postán maradó csomag 1500ft.

További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147571850

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn