Pearl Harbor

3 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Történelmi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Newt Gingrich, William R. Forstchen

Franklin D. Roosevelt 1941. december 8-ai beszéde összesen hat és fél percig tartott. Ám szavai és hangsúlya a monológ alatt, melyet később a ,,szégyen beszédének" neveztek el, olyan hullámokat keltett a nemzetben és az egész világon, melyek még ma sem ültek el. A Pearl Harbor elleni japán támadás példa nélkül álló történelmi következtetésekhez vezetett, és nemcsak egy veszélyes háború mélységébe rántotta Amerikát, hanem mindörökre megváltoztatta a mindennapi élet kényelmét és biztonságát. December 8. a nyilvánosság előtti beszéd és a hadüzenet napja volt: a cselekvésé, a harcé, a tervezésé és a későbbi győzelmeké. Ez a nap az amerikai történelem meghatározó és jelentőségteljes pillanata.

A neves írók, Newt Gingrich és William R. Forstchen az amerikai polgárháborúról szóló sorozatuk után most egy újabb epikus kalandba vágnak bele, képzelőerejükkel és ismereteikkel a Pearl Harbor elleni támadást, a ,,becstelenség napját" tárják elénk.

A Pearl Harbor a történelmi esemény szereplőinek és eseményeinek teljes spektrumát felöleli, a nemzetek vezetőitől és a tengernagyoktól a háború káoszába zuhant egyszerű lakosok nézőpontjáig. A magával ragadó történet a japán császár képviselőházától az amerikai Fehér Házig, a repülőgép-hordozók fedélzetétől a japán Haditengerészeti Akadémia sportpályájáig olyan epizódokat és helyszíneket idéz fel, mint az 1930-as évek rémálomszerű kínai mészárlásai vagy James Watson fregattkapitány, a katasztrofális támadás érkezését megsejtő kódfejtő magányos irodája. Ez a történet intrikáról, átverésről, a háború brutális kegyetlenségéről szól, illetve a két oldal józan gondolkodású és az elkerülhetetlen, titáni összecsapást megakadályozni próbáló embereinek erőfeszítéseiről.

Gingrich és Forstchen új megközelítésükben - melyet ők maguk ,,aktív történelemnek" neveznek - azt vizsgálják, hogyan hatott volna az amerikai történelemre egyetlen döntés megváltoztatása. A Pearl Harborban felteszik a kérdést, hogy plusz egy ember jelenléte a japán támadó haderőben hogyan alakíthatta volna át a háborút. A könyv nemcsak a történtek felelevenítése, hanem egyben ma is érvényes figyelmeztetésül is szolgál, megmutatja, mi történhet, amikor a kommunikáció és a megértés kudarcot vall, és amikor egy nemzet nincs felkészülve a küszöbön álló csapásra.

A Pearl Harbor lenyűgöző, aprólékos kutatómunkával készült saga, ugyanakkor nagyszerű regény azoknak az embereknek a bátorságáról, akik részt vettek a világtörténelem e kataklizmatikus eseményében. A csendes-óceáni háborúról szóló drámai, új sorozat bevezető könyve, hátborzongató beszámoló az első nap történéseiről.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145600527

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn