Gyönyörű retro tokos (Alpina) Dugena Classic óra az 1970-es évekből

24 900

Ft

Feladás dátuma:

máj 10., 08:55
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Szín:
ezüst, szürke

Típus:
mechanikus automata szerkezet
Márka:
Egyéb

Leírás

További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :

A gyár 1917-ben alakult.Német óra de természetesen svájci múlttal. A svájci Alpina rakta le az alapjait, amit aztán a németek átneveztek a Deutsche Uhrmacher-Genossenschaft Alpin mozaikjából Dugenanak.

A Dugena név Németország egyik leghíresebb óramárkája. A cég gyökerei Svájcban vannak, nevezetesen a svájci óragyártó egyesületben, a Corporation d'Horlogers Suisse-ben, amelyet 1883-ban Gottlieb Hauser alapított. Ezt 1901-től Union Horlogere-nek hívták, és ekkor mutatkozott be az Alpina márkanévvel, amelyet először egy szabadalmaztatott kaliber neveként használtak.
A német Alpina átnevezése Dugenára

Körülbelül 1909-től van egy fióktelep Glashütte-ben, amely a Präcisions-Uhrenfabrik Alpina nevet viseli. 1917-ben megalakul a Deutsche Uhrmachergenossenschaft Alpina (német Alpina óragyártó szövetkezet) a Biel-Genf és a Glashütte óragyárak Eisenachban történő összevonásával. 1927-ben a központjukat Berlinbe költöztetik.

A második világháború alatt a szövetségesek megtiltották, hogy az Union Horlogere továbbra is Alpina néven forgalmazzon Németországban. Ezért 1942-ben Berlinben úgy döntöttek, hogy az Alpinát Dugena - Deutsche Uhrmacher-Genossenschaft Alpina-ra (német Alpina óragyártó szövetkezet) nevezik át. Egyedi védjegyként a háromszögben lévő kört választották, amely alatt az új márka magas szintű ismertséget ér el.
Nagy siker a háború után

1948-ban a Dugena központja, amely korábban Berlin keleti részén volt, Darmstadtba kerül. Willi Tempel rendező sikeres irányítása alatt Dugena a megbízható és modern minőségi órák szállóigévé válik Nyugat-Németországban.

A Wirtschaftswunder (a háború utáni német gazdasági csoda) évei, valamint az 1960-as és 1970-es évek páratlan sikereket hoznak a cégnek. A márka mind a női, mind a férfi órákkal jelentős hírnevet szerez. A nagyon kevés óragyártó egyikeként a Dugenát nem érinti a kvarcválság, hiszen kiváló minőségű kvarckollekciókkal tud megállni, és ezáltal nyitott az új vásárlói generációk felé. 1973-ban a Dugena 2000 óraüzletben képviselteti magát Németország-szerte. Még a nagy áruházakban is folyamatosan jelen van a márka.
Egana Goldpfeil holding része

1993-tól a Dugena az offenbachi székhelyű Eganagoldpfeil csoport tagja, amelynek holdingtársasága Hongkongban található. Ez a holding azonban az alapító, Hans-Jörg Seeberger 2007-es halála után komoly zűrzavarba kerül. Ez lesz a sorsa a tető alatt található összes márkának, beleértve a Junghans és a Dugena óramárkákat is.

Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra is kiváló szép retro Dugena Classic óra 17 köves mechanikus óra az 1970-es évekből szép új szíjjal.

Mérete:35mm korona nélkül.

Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjteményi darab!

Gyönyörű állapot . Szép retro tok acél hátlappal. Szerkezete teszi dolgát működik .Igazi gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolsó ez a nagyon szép Dugena óra.Mérete:35mm korona nélkül.

Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "felhasználó további termékei" -re kattintva!

Posta:Elsőbbségi ajánlva bubis borítékban gondosan csomagolva.De tudom Foxpost vagy MPL automatába is postázni.Foxpost automata 1500ft MPL házig csomag 2300ft MPL automata 1300ft.Postán maradó csomag 1500ft.
További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147663828

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn