Gyönyörű ezüst tokos Antoine Freres óra az 1900-as évek elejéről

24 900

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Szín:
ezüst, szürke

Típus:
mechanikus automata szerkezet
Márka:
Egyéb

Leírás

További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :


Besançon-i székhelyű francia óragyártó. A rue Charles Nodier 26. szám alatt található Antoine Freres céget 1875-ben alapították Ernest és Jules Antoine testvérek.A cég Besançon egyik legjobb kronométergyártója volt, és ezért talán túl drága volt a hétköznapi ember számára. A minőség a legjobb svájci márkákkal volt összehasonlítható.
1879 szeptemberében a cég megkapta az első francia szabadalmat a "Systeme de montre a remontoir perfectionné"-ra, majd 1884-ben a másodikat egy tökéletesített liftre, az A.F.-re. 1896-ban egy másik francia szabadalom követte a "perfectionnement aux montres with ponte de barillet a chapeau"-t; A Le Coultre & Cie megvásárolta a találmány jogait Svájc számára, és megkapta a CH10873 szabadalmat. 1897 és 1903 között Ernest négy svájci szabadalmat kapott, a cég pedig további ötöt.

1885-ben Antoine Freres aranyérmet kapott a Nemzetközi Találmányi Kiállításokon. 1889-ben és 1900-ban a cég részt vett a párizsi "Hors Concours" világkiállításokon, valamint 1905-ben Liege-ben.

Ernest 1890-ben megjelentette az "Etudes sur l'horlogerie, le réglage" című művét.

1894-től az Antoine Freres céget Franciaországban a párizsi székhelyű Maison Ch. Hour "successeur Maison Diette Fils et Hour" képviselte.

1904-ben Antoine Fréres bejegyezte óráira a Gallia márkát.

1907-ben a cég elnyerte a legelső kronometriás Beckert ("coup chronométrique") a Besançon Obszervatóriumtól. Ugyanezen év decemberében Ernest Antoine meghalt, és Jules Antoine folytatta a cég vezetését.

1911-ben Antoine Fréres másodszor nyerte meg a kronometrikus Beckert.

1912-ben Jules Antoine is meghalt Özvegye és fia Antoine Freres veuve J. Antoine utódjaként 1934-ig folytatta a cég vezetését. 1916-ban karórák is voltak a választékban.
Az Antoine Freres céget az amszterdami székhelyű E. D. Elias nagykereskedő képviselte Hollandiában. A tulajdonos Eduard David Elias (1833-1900) volt, akkoriban fontos helyük volt a Rokin 172. A cég az Omega és a Patek Philippe cégeket is képviselte. Ez egyértelműen megmutatta, hogy Antoine Freresa legjobb órák közé tartozott

Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra sem utolsó gyönyörű Antoine Freres ezüst zsebóra az 1900-as évek elejéről.

Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjteményi darab!

Gyönyörű texturált számlap szép szerelt arany indexekkel szép mutatókkal.Szép jelzett porvédős ezüst tok .Szerkezete teszi dolgát működik..Igazi gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolsó ez a szép Antoine Freres óra. A képek magukért beszélnek.Mérete:47 mm korona nélkül.

Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a ";felhasználó további termékei"; -re kattintva

Posta:Elsőbbségi ajánlva bubis borítékban gondosan csomagolva.De tudom Foxpost vagy MPL automatába is postázni.Foxpost automata 1500ft MPL házig csomag 2300ft MPL automata 1300ft.Postán maradó csomag 1500ft.
További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146822798

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn