Gyönyörű elegáns 21 köves Wilhelm Beutter Bergana óra 1960-as évek

24 900

Ft

Feladás dátuma:

ápr 16., 10:06
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Szín:
arany, sárga, narancssárga

Típus:
mechanikus automata szerkezet
Márka:
Egyéb

Leírás

További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :


A Berg és Bergana órákat a Wilhelm Beutter cég építette, amelyet 1909-ben alapítottak Pforzheimben. A cég II. világháborúban történt megsemmisülése után Wilhelm és Eugen fiai Rosenfeldben (Zollernalbkreis) újjáépítették a céget.

A Wilhelm Beutter céget 1909-ben alapította Pforzheimben Wilhelm Beutter senior. alapított. Miután a céget 1945-ben bombatámadás tönkretette, a cégalapító, Wilhelm Beutter Jr. fiai. és Eugen Beutter, aki a Glashütte-i órakészítő iskolába járt a második világháború előtt, újraindította a céget Rosenfeldben (Zollernalbkreis). 1950 és 1976 között Walter Kießling a Wilhelm Beutter cég partnere és ügyvezető igazgatója volt.

A második világháború után kezdetben villanyórákat, majd ismét karórákat építettek. A márkanevek "Berg" és "Bergana" voltak. A cég a 70-es és 80-as években az A Place in the Sun német televíziós lottó révén vált ismertté. A választékban kiváló minőségű, svájci és Pforzheim szerkezetű karórák szerepeltek a Glashütte-től származó Urofa 58-ast is az 1930-as években használták. A különlegesség az arany és az arany karórák voltak, némelyik gyémánt díszítéssel.
1949-ben a cég bejegyezte az Amado márkanevet.

Az óragyártás a 90-es évek közepén leállt. Ma a vállalat precíziós mechanikai alkatrészeket gyárt a repülés, az orvostechnika, a védelmi technológia és a gépészet számára.

Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra sem utolsó gyönyörű elegáns Bergana karóra az 1960-as évekből minőségi bronz 21 köves mechanikus szerkezettel hozzá való szép új bőrszíjjal.

Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjteményi darab!

Gyönyörű számlap szép szerelt arany indexekkel szép eredeti mutatókkal.Szép aranyozott tok acél hátlappal..Szerkezete teszi dolgát működik..Hozzá való szép új bőr szíjjal..Igazi gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolsó ez a szép Doxa óra. A képek magukért beszélnek.Mérete:35 mm korona nélkül.

Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a ";felhasználó további termékei"; -re kattintva

Posta:Elsőbbségi ajánlva bubis borítékban gondosan csomagolva.De tudom Foxpost vagy MPL automatába is postázni.Foxpost automata 1500ft MPL házig csomag 2300ft MPL automata 1300ft.Postán maradó csomag 1500ft.
További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147102918

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn