Matthias Greischer - egy rézmetsző Esterházy Pál udvarában

4 990

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Történelem

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

A könyv megkímélt, szinte új állapotban van.

Matthias Greischer (1659-1712) grafikus, korának kiemelkedő rézmetszője volt. Önálló munkái, térképei, topográfiai metszetei, portréi és könyvillusztrációi fontos ismereteket adnak a korszak történelmi eseményiről, személyiségeiről, építészetéről, heraldikájáról. Greischer munkásságának fontos szakasza az 1687 és 1690 között Kismartonban, Esterházy Pál udvarában eltöltött idő.
Greischer a magyar történelem eseményeit, a történelmi Magyarország településképeit megörökítő - többségében Esterházy Pál megrendelésére készített - metszetei miatt megérdemli, hogy munkássága ismert és elismert legyen. A török elleni háború eseményeit, Buda visszafoglalását bemutató ábrázolásai a hasonló témájú metszetek között az igényesebbek és a hitelesebbek közé tartoznak. Több tucat kisebb (köztük sok megsemmisült vagy átépült) nyugat-dunántúli település, vár és kastély XVII. századi képének egyedüli megörökítését is neki köszönhetjük. Látképei többségének hitelessége vetekszik a híres Georg Hoefnagel magyar látképmetszetei hitelességével. A szív alakú Esterházy-családfa metszetén minden addiginál nagyobb számú magyar családi címert örökített meg, az 1684-ben Ercsinél aratott keresztény győzelem emlékét jelképező török vezéri zászlóról is csak ő készített metszetet. Az I. József magyar királlyá koronázásáról apósával, Johann Martin Lerch-hel közösen készített emléklapja hiteles képi és szöveges történelmi forrás.
A könyv (magyar és angol nyelven) részletesen áttekinti Greischer életét és pályafutását, értékeli munkáinak jelentőségét, valamint katalógusba foglalja ma ismert metszeteit.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145887034

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn