Felsőrákosi T.Mihály : Anyaszült szókkal - dedikált

2 490

Ft

Feladás dátuma:

máj 1., 19:58

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Vers

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

A könyv megkímélt, szép állapotban van, dedikált példány.

Az Ajkán 1991-től élő, Erdélyből áttelepült, immár negyvennyolc éves Felsőrákosi T. Mihály Baróto, a Székelyföld Kovászna megyei kis bányászvároskájában született, több mint valószínű, hogy sokszorosan különös csillagzat alatt, hiszen 1956-ban a XX. századi magyar forradalom és szabadságharc esztendejében, ráadásul Nőnapon, március 8-án jött a világra félig székelyként, félig talán románként, ahogyan azt József Attila is vallotta.
Ez a második kötete, s amikor többször átolvastam a több mint félszáz versből álló kéziratát, eltűnődtem, hogy ez a gimnáziumot végzett, majd villanyszerelővé lett ember, aki második, választott lakhelyén, Ajkán is a bánya mélyén keresi a betevőre valót, közben olyan szavak " előbányászója", átörökítője, továbbadója keserves hangvételű, mégis az egyre romló természet ritka, szinte sámáni hittel antropomorfizáló verseiben, melyekben egy őstehetség, a poeta natus gyémántjai csillannak föl.
Az idegenben szakítottság és a romantikus költői alkat kettős kötésében hiába veszi körül továbbra is a magyar nyelvűség közege, mégsem érezheti otthon magát benne, mert nálunk az olyanféle, kenyérkereső munkahelyeken, mint az övé, finoman szólva többnyire csak hóbortos kobzosnak, sőt koboldnak tekintik azt, aki tollat ragad, forgat, s nem a poharazgatásban leli kizárólagos örömét

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147479498

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn