Tíz nappal a Normandiai partraszállás előtt

2 500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Történelmi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

David Stafford

A nap, amely megváltoztatta a háború menetét, és az évszázadot is. Gondos tervezés, briliáns kivitelezés: ez volt az 1944. június 6-i partraszállás, a legnagyobb tengeri hadművelet a történelemben. A hajnal első fényénél 150 000 szövetséges katona ért partot Normandiában, hogy véget vessen a II. világháborúnak.

Ebben a kiváló, olvasmányos kötetben David Stafford, elismert történész a normandiai partraszállásig tartó visszaszámlálásról ír, több szemszögből megvilágítva az eseményeket, Churchilltól és Eisenhowertől kezdve azon egyszerű emberek életén át, akiknek bátorsága és odaadása lehetővé tette az egészet.

Akár egy thriller, a Tíz nappal a nor­mandiai partraszállás előtt című kötet országról országra, karakterek sorát vonultatja fel: az angol kódfejtőtől a francia ellenállás ügynökéig és annak titkos hálózatáig; a norvégiai Gestapo-börtön foglyától a bevetésre váró amerikai ejtőernyősön át a párizsi manzárdban bujkáló zsidóig; a francia partvidéken állomásozó német katonától a kanadai lövészig, aki az első vonalban száll partra. Stafford beszámol Churchill, Hitler, Rommel, Eisenhower és De Gaulle cselekedeteiről, és elénk tárja a megtévesztéssel foglalkozó ügynökök fontos munkáját, akik hamis információkkal látták el a náci vezetést.

A szerző korabeli levelekből, naplókból és hivatalos iratokból gyűjtött anyagokat e könyvhöz, ami úgy mutatja be a történelmet, ahogyan az megesett, és életre keltve e viharos tíz nap történetét. Nemzetek története ez, de mindenekfölött azon férfiak és nők életéé, akik a történelem hősi pillanatának peremén éltek és cselekedtek.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145599710

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn