Hitler árulói

2 500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Történelmi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Susan Ottaway

A. J. P. Taylor, a neves történész egyszer kijelentette, hogy a Harmadik Birodalmon belüli német ellenállás csak mítosz. Ezt a nézetet vallják szinte egyöntetűen az egykori szövetséges nemzetek, ám a megállapítás egyszerűen nem igaz. Sajnos, az ellenállás nem volt olyan hatékony, amilyennek az ellenállók szerették volna, de létezett.

A Hitler árulói a Hitlerrel és kormányzatával szembeszálló egyének és csoportok története. Bemutatja heroikus, de általában hiábavaló küzdelmüket azért, hogy megszabaduljanak a modern kor leggonoszabb rezsimétől.

Az ellenállók között a legkülönfélébb életutakat találjuk - protestáns lelkészeket (Dietrich Bonhoeffer és Martin Niemoller); katolikus püspököket, mint Clements Galen, Münster püspöke és unokafivére, Von Preysing gróf, Berlin püspöke; politikusokat, mint Otto Wels és Ernst Thällman; diákokat, mint Hans és Sophie Scholl, vagy barátaik, Christoph Probst és Alexander Schmorell, illetve egyetemi professzoruk, Kurt Huber; katonákat, mint Klaus von Stauffenberg és Wilhelm Canaris tengernagy, sőt még a Waffen-SS egyik tagja, Kurt Gerstein is.

Sajnálatos módon a náci rendszer összeomlásának bekövetkeztekor az ellenálló németek nagy része már halott volt: letartóztatták, börtönbe vetették, bíróság elé állították és brutális módon kivégezték őket.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145600450

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn