Porcelán számlapos kulcsos beépítés érdekes szerkezettel 1800-as

69 900

Ft

Feladás dátuma:

ápr 23., 10:32
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Szín:
ezüst, szürke

Típus:
mechanikus automata szerkezet
Márka:
Egyéb

Leírás

További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :


Zsebóra beépítés és a zsebórák karon hordásának története:

Sokaknak kedvence még akkor is ha idegenkedünk ettől a műfajtól! Ez a kategoria igazából nem sorolható sehova, hisz a szerkezet valamikor egy zsebóra szíve volt arany, ezüst vagy platina tokban tengette életét a gazdája zsebében addig amig a háború vagy a nehéz anyagi körülmények miatt megváltak a nemes fém tokoktól mert az könnyen eladható volt.

Idő közben , ahogy teltek az évek az emberek egyre jobban áttértek a karórák viselésére. A zsebóráknak leáldozott! A drágább modellek arany tokját beolvasztották, hisz értékes volt és a háború vagy nehéz anyagi körülmények miatt a cél szentesitette az eszközt , eladták hisz a szükség ezt hozta a szerkezetek pedig maradtak az órásoknál hegyekben.

Meztelen csigák!

Maradtak csupaszon a szerkezetek az órásoknál ami vagy értékes vagy értéktelen volt egy dobozban, fiókban kallódva és múlt felettük az idő. A háború után elkezdték a megmaradt szerkezeteket karóra tokba tenni vagy az akkoribban már a divatból kiment és még szép állapotú arany ezüst vagy fém zsebórákat fel fülezni karon való hordásra alkalmassá tenni..Ezzel értéket mentettek, már amelyik szerkezet menthető állapotban volt még akkor! Igazából innen idult ez az irányzat ami mai napig töretlen.
Manapság sokaknak kedvelt irányzata a zsebóra beépítések vagy zsebóra fülezése mert szinte minden darab a maga nemében egyedi ......

Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra is kiváló gyönyörű nagyméretű porcelán számlapos korai beépítés az 1800-as évek vége 1900-as évek elejéről érdekes kulcsos szerkezettel szép bőr szíjjal.

Kulcsos mutató állítás kulcsos felhúzás.

Ritka kihagyhatatlan gyűjtői darab!
Mérete :52 mm korona nélkül.

Gyönyörű porcelán számlap nagyon szép mutatókkal.Szép zsanéros lengő fües tok.Ritka szerkezete teszi dolgát működik A képek magukért beszélnek.Mérete : 52 mm korona nélkül.

Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "felhasználó további termékei" -re kattintva!

Posta:Elsőbbségi ajánlva bubis borítékban gondosan csomagolva.De tudom Foxpost vagy MPL automatába is postázni.Foxpost automata 1500ft MPL házig csomag 2300ft MPL automata 1300ft.Postán maradó csomag 1500ft

További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147280395

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn