Gyönyörű amerikai katonai Elgin zsebóra bőrtokkal az 1900as évek eleje

63 500

Ft

Feladás dátuma:

máj 6., 10:49
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Szín:
ezüst, szürke

Típus:
mechanikus automata szerkezet
Márka:
Egyéb

Leírás

További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :


A társaságot 1864 augusztusában, az Illinois állambeli Chicagóban alapították National Watch Company néven, Philo Carpenter, Howard Z. Culver, Benjamin W. Raymond, George M. Wheeler, Thomas S. Dickerson és W. Robbins. Ugyanezen év szeptemberében az alapítók meglátogatták a Waltham Watch Company-t Walthamban, és sikerrel meggyőzték a Walthamot hogy új cégükhöz dolgozzanak.

Az egyre növekvő fiatal várost, az Illinois állambeli Elgont, Chicagótól 30 mérföldre északnyugatra, a gyár helyszínének választották. Kezdetben az üzlet részeként a várost felkérték, hogy adjon 35 hektár (142 000 m2) földterületet a gyár építéséhez. Erre egy elhagyott gazdaságot választottak. a tulajdonosok azonban nem voltak hajlandók eladni az ingatlant, hacsak a város nem vásárolta meg a teljes 71 hektárt 3550 dollárért. Az Elgin beleegyezett abba, hogy megvásárolja az ingatlant, majd a szükséges 35 hektárt felajánlotta az óratársaságnak. A társaságot 1865 áprilisában újraszervezik, a gyár építését pedig 1866-ban fejezik be. 1869-ben a National Watch Company elnyerte a "Legjobb órák, Illinois Manufacture" címet a 17. éves Illinois Állami Vásáron, amelyért ezüstérmet nyert [ A cég 1874-ben hivatalosan megváltoztatta nevét az Elgin National Watch Company-ra, mivel az Elgin név az óráikban általánosan elterjedt.
A második világháború alatt az összes polgári gyártás leállt, és a vállalat katonai órákat, kronométereket, tüzérségi lövedékek tüzelőanyagokat, magasságmérőket és egyéb repülőgép-műszereket, valamint az ágyú célzásához használt zafírcsapágyakat gyártott.

Idővel több további üzem működött, főleg Elginben. További üzemek azonban az illinoiszi Aurorában és a nebraskai Lincolnban helyezkedtek el. Az elgini gyár 1964-ben bezárt, Az Egyesült Államokban gyártott zsebórák teljes számának felét gyártotta ekkor.1964-ben a vállalat a legtöbb gyártási műveletet egy új üzembe helyezte át Blaney-ben, a dél-karolinai Columbia közelében fekvő városban, amely átnevezte magát Elgin-nek (Dél-Karolina). 1970-ig fennmaradt egy bérelt épület Elginben, ahol irodák, valamint szerviz és kereskedelmi anyagok részlegei működtek.

1968-ban az összes amerikai gyártás megszűnt, az "Elgin" névre vonatkozó jogokat eladták.A jogokat végül az MZ Berger Inc. vásárolta meg, amely óráit Kínában gyártja és forgalmazza. Az 1968 után gyártott Elgin márkájú órák nincsenek kapcsolatban az Elgin Watch Company jelentőségével.

Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra is kiváló gyönyörű egységesen patinás katonai Elgin zsebóra óra az 1900-es évek elejéről hozzá nem korabeli de nagyon szép bőr tokkal .

Ritka kihagyhatatlan gyűjtői darab!
Zsebóra Mérete :50 mm korona nélkül.

Szép patinás katonai számlap szép mutatókkal.Szép tok plexi hátlappal.Szerkezete teszi dolgát működik . A képek magukért beszélnek.Mérete : 50 mm korona nélkül.

Pontosság, járástartalék, megbízhatoság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.

Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a ";felhasználó további termékei"; -re kattintva!
Posta:Elsőbbségi ajánlva bubis borítékban gondosan csomagolva.De tudom Foxpost vagy MPL automatába is postázni.Foxpost automata 1500ft MPL házig csomag 2300ft MPL automata 1300ft.Postán maradó csomag 1500ft.

További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147572098

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn