Kategória:
Feladás dátuma:
több, mint egy hónapjaKirály Ágnes: Egyszerűen fermentálj. Tippek, trükkök és receptek a házi erjesztéshez
* 2021
* Új, olvasatlan
* 432 oldal
A fermentálás az egyik legősibb, legegyszerűbb és mégis legizgalmasabb tartósítási és ételkészítési eljárás. A pezsgő és sziszegő színpompás üvegek nemcsak különleges ízeket, de az egészségünk számára nélkülözhetetlen pro- és prebiotikumokat is rejtenek.
Király Ágnes, a Fermentor Blog szerzője és a Fermentálás - Tippek, trükkök, receptek Facebook-csoport alapítója kizárólag hazai, könnyen elérhető alapanyagokra építve, a szezonalitást is szem előtt tartva vezet be a fermentálás varázslatos és gyógyító világába. Több mint 150 receptje mellett számtalan tippet és trükköt is kínál, így közel 300 ötletet kapunk ahhoz, hogyan erjesszünk zöldségeket, frissítő italokat és eceteket, továbbá hüvelyeseket és gabonákat, hogyan készítsünk növényi sajtokat és gluténmentes kovászt.
Az Egyszerűen fermentálj tudományos igénnyel, mégis mindenki számára közérthető módon ismertet meg az erjesztéses étel- és italkészítéssel. Ráadásként hasznos tanácsokat is olvashatunk a bélflóránk egészségének megőrzéséhez, a jóllétünk fenntartásához.
T a r t a l o m
Köszöntő
Utam az egészség és egy közösségi forradalom felé
Az Erjesztés Csodálatos Világa
Laktofermentált Savanyúságok
Erjesztett Italok És Ecetek
Hüvelyesek, Gabonák És Olajos Magvak Fermentálása
Mikrobiombarát Életmód
Táblázatok
Beszerzési helyek, hasznos weboldalak
Köszönetnyilvánítás
A szerzőről
Felhasznált irodalom
Ajánlott irodalom
Név- és tárgymutató
Kiadó: HVG
Kiadás éve: 2021
Kötés típusa: Fűzött kemény papír
Oldalszám: 432
Méret: 25 cm x 19 cm