Kategória:
Feladás dátuma:
több, mint egy hónapjaHeston Blumenthal otthon. Izgalmas és praktikus receptek a kísérleti gasztronómia mesterétől
* 2014
* Új, olvasatlan
* 408 oldal
Heston Blumenthal neve szétválaszthatatlanul összeforrt a molekuláris gasztronómiával. A lenyűgöző és bizarr receptjeiről, különleges eszközöket használó főzési technikájáról ismert séf legújabb könyvében a konyhaművészetet egy új oldalról közelíti meg: az izgalmas ételek leírása mellett megosztja azokat a háttér-információkat, amelyek segítségével mi magunk is kreatív, kísérletező kedvű szakácsművészekké válhatunk.
A kötetbe összegyűjtött klasszikus, különleges vagy éppen meglepő ételek elkészítéséhez nincs szükség bonyolult eljárásra, de néhány receptnél Heston Blumenthal a modern technika vívmányait is beveti.
Bemutatja, mi miért és hogyan történik a főzés közben. Hasznos tippekkel és furfangos trükkökkel ismertet meg, miközben olyan érdekességekről mesél, amelyek örökre megváltoztatják a főzésről alkotott elképzeléseinket.
T A R T A L O M
A zamat
Alaplevek
Levesek
Előételek
Saláták
Húsételek
Halételek
Sous-vide
Tészták és gabonafélék
Sajtok
Köretek és ízesítők
Jeges finomságok
Desszertek és édességek
Kekszek, harapnivalók és italok
Különleges eszközök
Különleges hozzávalók
Hogyan használjuk ezt a könyvet?
Tárgymutató
Angela Moore fotóival.
Kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2014
Kötés típusa: Fűzött kemény papír
Oldalszám: 408
Méret: 28 cm x 22 cm