Norman Mailer: Az éjszaka hadai + Meztelenek és holtak 1-2

1 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
használt
Típus:
Kalandregény

Leírás

Norman Mailer: Az éjszaka hadai + Meztelenek és holtak 1-2.
A két mű (3 db könyv) együtt csak 1000 Ft

- Az éjszaka hadai
A történelem mint regény
A regény mint történelem

Egy fekete-fehér térképpel.
Fordította Szilágyi Tibor
Európa Könyvkiadó, Budapest, 1988, 396 oldal

"Norman Mailer - a Meztelenek és holtak világhírű írója, az amerikai irodalmi és közélet fenegyereke, önelnökjelölt és börtönviselt verekedő, az obszcenitás bajnoka és egy falka gyerek érzelmes apja - 1967 októberében részt vett a Pentagon előtt rendezett tömegdemonstrációban, ahol az amerikai társadalom legkülönbözőbb rétegeiből, csoportjaiból verbuválódott tüntetők az ország vietnami háborúja ellen tiltakoztak.
Az éjszaka hadai, az író talán legjelentősebb könyve első és legendás háborús regénye óta. Két szempontból is jelentős mű: mint a világszerte divatos non-fiction műfaj kiemelkedő alkotása eredeti bepillantást nyújt a belső és külső válságokkal polarizált Amerika világába, a hatalmi, világuralmi politika ellen küzdő baloldal súlyos, néha már szomorúan groteszk helyzetébe - s abba a mégis felemelő, katartikus ördögűző szertartásba, mellyel a jobbak a néhai álmok Amerikáját a jelen ártó szellemeitől, démonaitól megszabadítani akarják."

- Meztelenek és holtak 1-2.
Fordította Szíjgyártó László
Árkádia Könyvkiadó, Budapest, 1985, 783 oldal

"Az amerikai haditengerészet arra készül, hogy visszafoglalja a japánoktól a csendes-óceáni Anopopej szigetét. Hatalmas tüzérségi előkészítés után, irdatlan hadi apparátus kíséretében hatezer katona száll partra. A szokásos lelkiállapotban vannak: félnek is, reménykednek is, izgatottak, és nagy harci kedvvel látnak neki az új feladatnak. Megkezdődik a hetekig tartó gyilkos dzsungelháború... A járőrök rémült jelentéseket küldözgetnek feletteseiknek, hol mennyi japánt láttak, hány tüzelőállásra akadtak. Cummings tábornok, aki tiszténél fogva stratégiában gondolkodik, óvatos, nem sieti el a sziget teljes elfoglalását. A főparancsnokság már igencsak szorongatja a tétovázása miatt, amikor az események váratlanul fölgyorsulnak, és a hadművelet meglepő véget ér... A regény azonban nem csupán egy izgalmas hadászati akció története. Az amerikai társadalom legkülönfélébb rétegeiből érkezett katonák remek lélektani készséggel megírt sorsán-tragédiáján, a tisztikar ádáz belharcain, a fasizmus ellen küzdő hadseregben felbukkanó fasisztoid tendenciákon keresztül feltárul ennek a háborúnak, a háborúnak az igazi jellege: a tábornok és a renegát hadnagy, az elvakult őrmester és az egykedvű közlegények háborúja nem babérkoszorút termő hősi viadal, hanem emberhez méltatlan, értelmetlen próbatétel - kényszerű önfeláldozás."

Több könyv vásárlása esetén kedvezményt adok.

Postai szállítási módok előre utalással vagy utánvétellel, házhoz szállítással vagy postán maradóra, csomagautomatába 1425 forintért, ajánlott küldeményként (500 gramm alatt) 1350 Ft.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146635307

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn