Galgóczi Erzsébet (Közel a kés és Törvényen kívül és belül)

1 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
használt
Típus:
Egyéb

Leírás

Galgóczi Erzsébet 3 db könyve együtt csak 1000 Ft.

- Közel a kés

Szépirodalmi Könyvkiadó, Budapest, 1978, 261 oldal

"Miért nem találja helyét a termelőszövetkezetben, az új életben egy okos, kitűnő gazda, miért gyilkol végül? Milyen bűnt követett el, miért kerül bíróság elé egy falusi sírásó? Mivel zsarolja régi kedvesét egy elzüllött, gátlástalan asszony? Miért lesz öngyilkos Józsi bácsi? Hogyan és miért kerül az élet perifériájára egy derék, szorgalmas, ügybuzgó tisztviselőnő? Miért lakik a páncélszekrényben egy előkelő öregasszony? Galgóczi Erzsébet minden novellája egy-egy fájdalmas kérdőjel, egy-egy dráma. Új elbeszéléseiben az Inkább fájjon, a Közös bűn, A vesztes nem te vagy szerzője tovább tágítja világát: a tegnapi és mai magyar falu, a városba került új értelmiségiek mellett mind sűrűbben tűnnek fel írásaiban budapesti kisemberek, elmagányosodott öregek, lumpenproletárok kiürült vagy eleve üres életű nők és férfiak alakjai, akiknek tragédiáját a kitűnő írónő rendkívüli életismerettel, nagy tömörítőerővel, kivételes érzékenységgel tárja elénk."

- Törvényen kívül és belül
Két kisregény
- Szent Kristóf kápolnája
- Törvényen belül

Szépirodalmi Könyvkiadó, Budapest, 1980, 272 oldal

- Törvényen kívül és belül
Két regény

Szépirodalmi Könyvkiadó, Budapest, 1983, 244 oldal

""Az amerikai függetlenségi háború után nem csukták börtönbe a vesztes tábornokokat; egyetlenegy embert ítéltek el, egy hadifogolytábor parancsnokát, őt is csak azért, mert szadista volt, kínozta a rábízott foglyokat. Pedig a csatmezők fölött... kinő a fű, az akasztófák alatt sohasem... Nálunk fordítva, a római jog érvényesül, a drákói törvénye: mindenki bűnös, amíg be nem bizonyítja, hogy ártatlan...Hátborzongató, mi?" - így meditál Galgóczi Erzsébet új kisregényének egyik szereplője. A másik így vall erről: "Tizennyolc éves koromban, amikor nagykorú lettem, tudod, mi jutott eszembe? Nem az, hogy mától kezdve szavazati jogom van; nem az, hogy szülői beleegyezés nélkül is férjhez mehetek; nem az, hogy az örökségemmel - ha volna ilyen! - magam rendelkezhetem - hanem az, hogy mostantól kezdve föl is akaszthatnak azért, amiért tegnap még csak javítóintézetbe csuktak volna. Szóval a törvény jutott eszembe..."
Ilyen és ehhez hasonló súlyos erkölcsi és társadalmi kérdéseket feszeget a Kossuth-díjas írónő két új kisregényében."

Több könyv vásárlása esetén kedvezményt adok.

Postai szállítási módok előre utalással vagy utánvétellel, házhoz szállítással vagy postán maradóra, csomagautomatába 1425 forintért, ajánlott küldeményként (500 gramm alatt) 1350 Ft.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146583927

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn