Bruno Brehm: Igy kezdődött (1938-as kiadás)

1 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Történelmi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Bruno Brehm: Igy kezdődött

Grill Károly Könyvkiadóvállalata, Budapest, 1938, 383 oldal

"Belgrád, 1903. június 11.
A belgrádi Takovo" kávéházban a cigányok elrakták szerszámaikat, ásítozva várja a pincér, hogy fizetni szólítsák az utolsó vendégek, néhány mogorván maga elé pillantgató tiszt. A hosszú sovány mérnökhadnagy, Milutin Lazarevic, aki egyenruhás bajtársai között úgy fest állig gombolt fekete gummiköpenyében, mint rágöngyölt zászló a rúdján, odainti a pincért és megkérdi mi történt, hogy ma már ilyen korán zárnak. A pincér kendőjével letörli az asztalt és vállat von: - A dalosünnepély, nagyságos uram. Mindenki fáradt és álmos. Ilyen ünnepéllyel sok a dolog, - A kikötő felől egy gőzsíp hosszan elnyújtott sivítása hallatszik. - Most utaznak Zímonyba az ünnepélyre jött utolsó vendégek.
A tisztek felállnak és elhatározzák, hogy átmennek a Bulevar" kávéházba, odaát még szól a zene. Közreveszik a hosszú, fekete gummiköpenyes mérnökhadnagyot: - Vigyázz, Milutin, figyelmeztetik, - lépesd. Lazarevic mereven lépked mint egy seprőnyél és lábait szinte vak módjára emelgeti. Néhányat lépnek, aztán megállnak a tisztek és hallgatóznak. A konak kertje felől réz fúvók harsogó muzsikája hallatszik át, a testőrzenekar a Kék Duna"-keringőt játssza. - Kiadós esti hangverseny, - jegyzi meg az egyik tiszt - no ezek is jól fognak ma aludni."

Több könyv vásárlása esetén kedvezményt adok.

Postai szállítási módok előre utalással vagy utánvétellel, házhoz szállítással vagy postán maradóra, csomagautomatába 1295 forintért, ajánlott küldeményként (500 gramm alatt) 1350 Ft.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146347278

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn