A tudás forrása

1 000

Ft

Feladás dátuma:

máj 14., 18:01

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Egyéb

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

A tudás forrása

Szerkesztették: Harsányi Zsolt, Hegedűs Lóránt, Süle Antal, Lambrecht Kálmán, Rapaics Rajmund, Kézdi-Kovács László

Könyvkötői félbőr kötésben.
A szöveg között 285 fekete-fehér képpel.
Nyomatott Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat Részvénytársaság mélynyomó-körforgógépein, Budapest. Ezt a könyvet a Tolnai Kiadóvállalat ajándékozza azoknak, akik a Világhírű regényekből 10 kötetet, vagy a Világkönyvtár sorozatból 20 kötetet átvettek.

Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat R. T., Budapest, 319 oldal

"Ha valaki fölteszi a kérdést: mi az emberi tudás ? miből lett ? honnan indult el és hová vezet az útja . . . ? akkor látszólag könnyen megfelelhetünk a kérdésre. Az ember a saját életét akarta megismerni, a saját eredetét és útját. Szemlélődött, figyelt s mialatt legkevésbé azt ismerte meg, amit valóban akart, elleste a természet titkait, törvényeket állított fel, gépkolosszusokat konstruált, gyárakat, kórházakat épített. De ha megkérdezzük valakitől az élet végső értelmét, akkor, legyen az a legnagyobb tudós, a legkiválóbb gondolkodó, nem tud egyetlen mondattal válaszolni. Magyaráz, hímez-hámoz, ahogy népiesen mondják. A végső pontra még nem jutott el az emberi tudás, vannak még homályos foltjai, de minden nap új, ismeretlen csodát tár fel. Az emberiség a tudás segítségével hatalmas utat tett meg a kőbaltától a repülőgépig, a tejből készült szövetig. Legyőzte a természetet, átformálja a saját kénye-kedve szerint. És ahogy az egész emberiség számára fejlődést jelent a tudomány, ugyanúgy fejlődik az egyes ember a tudással. Az élet - mondja egyik nagy gondolkodó - a valóságban akkor nyílik meg az ember számára, mikor megtanult írni-olvasni..."

Több könyv vásárlása esetén kedvezményt adok.

Postai szállítási módok előre utalással vagy utánvétellel, házhoz szállítással vagy postán maradóra, csomagautomatába 1425 forintért, ajánlott küldeményként (500 gramm alatt) 1350 Ft.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147763009

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn