Victor Heiser: Egy orvos bejárja a világot

1 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Utazás

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Victor Heiser: Egy orvos bejárja a világot

Fordította Tábori Kornél
Singer és Wolfner Irodalmi Intézet, Budapest, 384 oldal

"Senki még úgy nem járta be a világot, mint dr. Heiser. Rája csakugyan illik a régi latin költő szólásmondása: post equitem sedet atra cura, a lovas mögött ül a sötét gond, pusztuló emberi sorsok tragikuma. De hátrább a mentőangyal is, amely legyőzi a halált. Súlyos próbatételek után Heiser a Rockefeller-Alapítvány vezetőitől főképen arra kapott megbízást, hogy művelt és vad népek közt vizsgálja meg a profilaxis módszereit, a tömegbetegségek megelőzésének lehetőségeit. Mégsem valami szakszerű, szürke beszámoló ez az írás, hanem sokhelyt megnyugtató és vidám könyv, vonzó és kedves epizódok gyűjteménye, egy okos, igazán megértő és főképp jó ember vizsgálódásának tükre. Minden adata közvetlen tapasztalás, hosszú személyis megfigyelés eredménye. Regényes históriákat kedvelő hölgyek és kalandvágyó diákok éppoly kedvtelve olvashatják, mint a szigorú igényű szaktudósok. Az élet legváltozatosabb vonatkozásainak, tragikus és derűs kapcsolatainak hozzáértő földolgozását találják meg itt.
Negyvenöt országról számol be és talán mind a 45-ben hasztalanul keresnénk hasonlatot, hogy melyik nép milyen írójának művéhez mérjük Heiserét. Annyira elütő, oly eredeti és különféle részeiben is más-más az anyaga, az egyszerű és őszinte, szókimondó írásmódja, meg jóindulatú következtetése. A régi Mark Twain vagy az új Wodehouse, másfelől Maurois vagy akár Kruif is alkalmasint szívesen megírta volna Heiser egy-egy históriáját, merőben újszerű kalandját, tudományos alapú megfigyelését."

Több könyv vásárlása esetén kedvezményt adok.

Postai szállítási módok előre utalással vagy utánvétellel, házhoz szállítással vagy postán maradóra, csomagautomatába 1295 forintért, ajánlott küldeményként (500 gramm alatt) 1350 Ft.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146347171

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn