Delfin könyvek: Fehér Tibor történelmi csomag

3 500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
használt
Típus:
Egyéb

Leírás

Eladók a képen látható könyvek egyben!

Hajdúkaland

Az 1605. esztendőben korán tavaszodott. A föld nedvességszagot lehelt, a gyökerek mozgolódtak; a fű hersent, a fák ágain duzzadtak a rügyek, és az egész táj felett délben úgy ragyogott a levegő, mintha folyékony gyémánt lett volna. Az idillikus kezdet ellenére az 1605. esztendő másnak is tanúja volt: a törökök magyarországi portyázásainak esik áldozatául egy hajdúcsapat, velük együtt pedig a kis Szekcsői Tamás édesapja is. Tamás nagy szerencsével megmenekül, és felnőve maga is beáll a hajdúk közé, de török fogságba kerülve át kell gondolnia mindazt, amit addig a törökökről tudott. Lehet-e gyűlölködésnél egyéb magyar és török között? Sőt mi több: lehet-e szerelem egy török bég lánya és egy magyar fogoly között? Ezekre a kérdésekre ad választ Fehér Tibor Hajdúkaland című fordulatos történelmi regénye, amely a kalandok leírása és a három részre szakadt Magyarország viszonyainak bemutatása mellett még némi romantikával is kecsegtet.

Nyugtalan vér

E könyv írója annyi sok szép regénye után ismét a magyar történelem egyik viharos korszakába hívja olvasóit. Egy különös Árpád-házi királynak, Salamonnak életét kíséri végig gyermekkorától. Ő az a nyugtalan vérű uralkodó, aki jó és rossz indulatok között vergődve hatalomra törne ugyan, de végül is folyton mások akaratának bábja lesz csupán. Kicsinyes torzsalkodásokba keveredve országos háborúkat zúdít a népre. Mi, akik évszázadok messzeségéből figyeljük tetteit, igazat adunk mindazoknak, akik a magyarság érdekében végül is összefognak ellene Tanulságos, elgondolkoztató korszak színes, eleven rajza ez a tanulságos és elgondolkoztató regény, amely filmszerűen pergő, izgalmas jelenetekben vázolja fel előttünk az Árpádok korabeli Magyarország forgatagos világát.

Aranyváros hercege

Fehér Tibor új regényének hőse az Árpádok egyik legtehetségesebb uralkodója, III. Béla, aki ifjú hercegként kora legfényesebb és legműveltebb császári udvarába, Bizáncba került, ahol Mánuel császár deszpotává avatta, s a leányát is eljegyezte vele. A bizánci uralkodásból később ugyan semmi sem lett, az azonban kétségtelen, hogy Béla ebből az élményből is életre szóló tapasztalatokat merített. A szerző biztos kézzel rajzolja meg a korszak izgalmas eseményeit, a nagy magyar király életének fordulóit, igazolván azt a nézetet, hogy a történelem sokszor jóformán kész regényt szolgáltat az író számára. A cselekmény érdekfeszítő bonyolítása, a sok színes leírás a regényt emlékezetes olvasmánnyá teszi.

Az ezüstkardú vitéz

A tatárjárás korának Magyarországba vezeti olvasóit Fehér Tibor fordulatos regénye. Hőse, az ezüstkardú vitéz bátorsága no meg kissé a szerencséje folytán is IV. Béla király közvetlen közelébe jut, hű embere, bajban tanácsadója, veszélyben derekas segítője lesz. Ereje, merészsége és démonian csodás ezüstkardja már-már mesehőssé tenné a szemünkben, hogyha az író nem alkotna körülötte nagyon is valóságos képet a korabeli Magyarországról, a közelgő tatárokról, a magyar urak széthúzásáról, arról a hajdani furcsa, kavargó középkori világról.

A félhold árnyékában

Szakállas dervisnek álcázott, titokzatos figura őgyeleg az Újtorony körül, ahol a rangos magyar rabokat őrzik. Kaszafer, a janicsár halálosan gyűlöli Kurtot, a rabtartó agát, akit valamikor a mohácsi csata utáni időkben rabolt el a török egy dunántúli feldúlt udvarházból. Kurt mohamedán vallású, és híres katona, nagyszerű hőstetteket hajt végre Perzsiában, megmenti egy basa életét is, de sem az idő, sem a janicsáriskola vasfegyelme nem tudja kiirtani szívéből a szülőföld emlékét. Örökös ellenfele azonban neszét veszi hogy Kurt az egyik fogoly magyar uraság kiszabadításán fáradozik, egy fiúruhás, bátor és szép leány kedvéért. Sikerül-e hőseinknek megmenekülniük egy velencei kereskedő hajóján, viszontlátják-e Magyarországot? Erről szól ez az érdekes, és tanulságos történelmi regény.

Az ár 5-db-ra vonatkozik, postaköltséget nem tartalmaz illetve személyesen átvehető.

Szállítási módok:Postai csomag,MPL vagy Foxpost automata előreutalás után.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146277393

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn