Lajta Edit: Brocky Károly 1807-1855

500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Leírás

Átvétel személyesen Budapesten az I. kerületi Mészáros utca 58/A-nál hétköznap 8:00-16:30 között, pénteken 8:00-14:00 között. Ezen kívül az időponton kívül Pesterzsébeten a Vízisport utcában.
Kérésre tudom házhoz vagy automatába is küldeni Foxpost-al előreutalás után, de ebben az esetben a feladás díja a vevőt terheli.

Cím: Brocky Károly (1807-1855)
Szerző: Lajta Edit
Kiadó: Képzőművészeti Kiadó
Kiadás éve: 1984
Állapot: kiváló (a borító gerincén pici szakadás)
Súly: 985 g

Tartalom:
Lajta Edit fiatalon elhunyt művészettörténész könyvének 2. kiadását tarja kezében az olvasó. A lassan három évtizede megjelent mű semmit sem vesztett időszerűségéből, sőt, az azóta eltelt évek alatt az érdeklődés egyre inkább e korszak felé fordult.
Brocky Károly műveinek jó része külföldön hirdeti hazánk fiának tehetségét. Jelentős munkásságának csak kis része ismeretes a nagyközönség és a tudományod kutatás számára. Ennek oka, hogy ő is azon mesterek közé tartozik, akik a múlt század elején kénytelenek voltak hazájukat elhagyni a művészi kiteljesedés és a megélhetés érdekében. Markó Károly mellett Brockyt szoktuk emlegetni, mint olyan kivételt, akinek sikerül érvényesülnie Európa nagy kultúrközpontjaiban is.
Brocky ugyanúgy, mint Markó, sohasem feledte el szülőföldjét, élénk kapcsolatot tartott az 1848-as Szabadságharc emigránsaival és több művét hagyta végrendeletében hazájára. Képei a millennium idején kerültek itthon bemutatásra, és akkor óriási szenzációt keltettek.
Néhány műve azóta is a magyar művészettörténet legtöbbet szereplő alkotása, a közönség is jól ismeri őket, és szívesen gyönyörködik bennük. Művészi kvalitása kivételes helyet biztosít a mesternek azóta is.
Lajta Edit monográfiája alapos tudományos kutatás eredményeképpen tárja fel a nagyszerű életművet, a korabeli források szinte maradéktalan felhasználásával. Több Brocky-mű felkutatása és azonosítása fűződik a szerző nevéhez. Már ő is felhívta a figyelmet Brocky grafikai munkásságának jelentőségére, de meggyőző érveket csak ez a kiadvány sorakoztat fel, akvarell-reprodukcióival.
A színes képek között több, eddig teljesen ismeretlen publikálatlan művet láthatunk, mely kétségtelenné teszi, hogy mesterünk az egyik legnagyobb magyar kolorista.
A kötetet Brocky jelenleg ismert műveinek jegyzéke egészíti ki.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146575954

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn