Garri Kaszparov: Közeleg a tél

12 500

Ft

Feladás dátuma:

ápr 27., 19:34
Szállítással is kérheted

Leírás

Garri Kaszparov: Közeleg a tél

Miért kell Putyint és a szabad világ ellenségeit megállítani?

Szubjektív vádirat a Putyin-rezsimről.
Vajon Vlagyimir Putyin Oroszországa demokrácia, vagy olyan diktatúra, amely nemzetközi fenyegetést jelent a Nyugatra?

Garri Kaszparov, a sakknagymesterből lett ellenzéki politikus szerint a Szovjetunió összeomlása nem vég-, csupán fordulópont volt, és Oroszország az elmúlt huszonöt évben visszacsúszott a diktatúrába. Putyin KGB-s múltja és erős katonai támogatottsága révén felszámolja a demokratikus intézményeket, míg az őt körülvevő oligarchákat óriási hatalomhoz és vagyonhoz segíti hozzá. Totalitárius ambíciói sokkal erősebbek, mint a reformok iránti vágya: miközben könyörtelen harcot folytat a független sajtó ellen, az elnyomás és korrupció a kormányzás mindennapi eszközeivé váltak.
A liberális demokráciák sem lehetnek biztonságban: szankciókat sürgetnek, amikor Oroszország erővel gyakorolja hatalmát a szomszédjai felett (mint legutóbb Ukrajna megszállásakor), ám Moszkva azzal fenyegetőzik, hogy elzárja azokat a vezetékeket, amelyek Európai kőolaj- és földgázfelhasználásának egyharmadát adják. Kaszparov világklasszis intelligenciája, sziklaszilárd hite és egy új hidegháborúval kapcsolatos aggályai e kiáltványában a közös cselekvésre ösztönöznek, hogy időben és közösen reagáljunk a demokrácia ellenségeinek tetteire.

(olvasatlan pld.)

Budapesten belvárosban személyes átvétel lehetséges. Előre utalás esetén választható a Packeta átvevőhely vagy a Foxpost / MPL csomagautomata. Utánvétes rendelés esetén a Jófogás Háztól-házig szolgáltatásával GLS futár szállítja a csomagot.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147391687

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn