J.J. Wilhelm Heinse: Ardinghello és a Boldog Szigetek

490

Ft

Feladás dátuma:

máj 12., 19:39

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Sci-fi

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Megkímélt, szép állapotban lévő példány.
Kiadás: 1943, Grill Károly Könyvkiadó
Sorozat: Grill Klasszikus Regényei
félvászon kötés, 304 oldal

Johann Jacob Wilhelm Heinse (1745-1803) a német irodalom Sturm und Drang" elnevezéssel ismert korszakinak nagysikerű prózaírója. Sikere s népszerűsége oly méreteket oltott, hogy másfél évtizeddel halála után. 1817-ben az Itáliából hazatérő Goethe felháborodottan s elkeseredetten fakad ki: Visszatérve Itáliából, úgy találtam, hogy régebbi és ujabb írói művek igen nagy tekintélynek örvendenek, de sajnos, olyanok, amelyek engem kivételesen visszataszítanák; a csak Heinse Ardinghelloját és Schiller Räuberjét említem közülük..." Goethe haragja odáig megy, hogy felveti a kérdést: vájjon van-e értelme, hogy ő még tovább írjon, s tovább szolgálja a maga művészi eszményeit, mikor Ardinghello és Franz Moor közé szorult"?
Nemcsak ezért érdemes Goethe kirohanására utalni, mert az olyan remekművel veszi egy kalap alá Heinse 'Ardinghelloját, mint Schiller: Räuber-e, hanem azért is, mert kiderül belőle, hogy a 18-19. század fordulójának német közvéleménye - ugyanaz, amelyből Goethe Wertherének hatása alatt tömegével kerültek ki as öngyilkos fiatalemberek - igen melegen fogadta ezt a különös, fegyelmezetlen, valóban viharzó és hevülő" utopista, de egyben világnézeti hitvallást tevő regényt...

de ide, a Jófogásra is lehet írni
Kérem, nézzen szét további árucikkeim között, hátha talál érdeklődésének megfelelő terméket. Több termék együttes megrendelésével postaköltség spórolható.
Átvétel: személyesen Ózdon vagy postázom, a mindenkori postai díjszabás alapján. Ez esetben a postaköltség a vevőt terheli. A legolcsóbb postaköltség jelenleg 725 forint.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147718113

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn