Pillangó + Szabad vagy, Pillangó - Henri Charriére

5 000

Ft

Feladás dátuma:

máj 22., 19:18
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Próza

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

1990-ben kiadott, 546 és 298 oldalas, koruknak megfelelő állapotban lévő könyvek. Személyes átvétel kizárólag Pécsett, postázás (pl. Foxpost) megoldható.

""A legelőrelátóbb, a legpontosabban kalkuláló ember is csak játékszer a sors kezében. Semmi sem biztos, csak a jelen, minden más egy ismeretlen erő fennhatósága alá tartozik, amit nevezhetünk szerencsének, balszerencsének, végzetnek, vagy Isten kifürkészhetetlen akaratának. Csak egy a fontos: hogy soha ne törődjünk bele a vereségbe, és minden kudarc után képesek legyünk újrakezdeni. "Pillangó, aki becenevét a mellére tetovált pillangónak köszönheti, huszonöt évesen a párizsi alvilág ismert figurája. Egy strici állítólagos meggyilkolása miatt bíróság elé állítják, de mivel ártatlan, bízik az igazságszolgáltatásban. Elég azonban egy hamis tanú, egy könyörtelen ügyész valamint tizenkét befolyásolható esküdt, és máris kimondják az ítéletet: életfogytiglani kényszermunka egy tengeren túli fegyenctelepen, a "földi pokolként" ismert Ördögszigeten. Pillangó nem törődik bele az őt ért igazságtalanságba, nem hajlandó egy fegyenctelepen meghalni valamiért, amit el sem követett. Bár bűnözőkörökben lehetetlennek tartják az Ördögszigetről való kiszabadulást, odakerülése pillanatától két gondolat tartja életben: a szökés és a bosszú. Mint egy megszállott, csak ennek a két dolognak él. De újabb és újabb, hihetetlen találékonysággal megtervezett, életveszélyes menekülési próbálkozásai rendre kudarcot vallanak, és minden egyes szökési kísérlet után egyre szigorúbb börtönbe, egyre kilátástalanabb körülmények közé kerül. Ennek ellenére nem adja fel, hajtja a szabadság utáni sóvárgás és a bosszúvágy, ezekből merít erőt, hogy ki tudja állni az elfogását követő, gyötrelmes testi-lelki kínokat. Csaknem másfél évtizedes fogsága alatt tizenháromszor kísérli meg a szökést, örökké bízva benne, hogy egyszer végre a szerencse is mellé áll, és bosszút állhat azokon, akik az "enyészet útjára" küldték. A Pillan­gó nem egyszerűen egy szökött fegyenc élettörténete, hanem a 20. század egyik legfontosabb regénye. A saját igaz történetét elmesélő Henri Charriére a Pillangó-val az elpusztíthatatlan szabadságvágy és a minden akadályt legyőző akaraterő örök szimbólumát alkotta meg."

"A pá­ri­zsi al­vi­lág­ban Pil­lan­gó­ként is­mert Char­ri­é­re-t gyil­kos­ság mi­att, a­me­lyet pe­dig - ha­lá­lá­ig így val­lot­ta - nem ő kö­ve­tett el­, é­let­fogy­tig­la­ni szám­ű­ze­tés­re í­tél­ték. Pil­lan­gó­nak ti­zen­há­rom é­vi kény­szer­mun­ka és szá­mos meg­hi­ú­sult szö­ké­si kí­sér­let u­tán vé­gül si­ke­rül a,,­té­lak". De mi­hez kezd­jen most vég­te­len sza­bad­sá­gá­val? Min­den vá­gya, hogy vissza­tér­jen Pá­rizs­ba, s bosszút áll­jon a­zo­kon, a­kik el­vet­ték az if­jú­sá­gát. Csak az a bök­ke­nő, hogy meg­fo­gad­ta, nem kö­vet el sem­mi tör­vény­be üt­kö­zőt Ve­ne­zu­e­lá­ban, a­mely egy év pró­ba­i­dő­re be­fo­gad­ta. Már­pe­dig be­csü­le­tes ú­ton nem gyűjt­het össze egy pár év a­latt annyi pénzt, a­mennyi az u­ta­zás­hoz és a bosszú meg­va­ló­sí­tá­sá­hoz szük­sé­ges... Meg­annyi ve­szé­lyes ka­land u­tán fel­tű­nik é­le­té­nek i­ga­zi asszo­nya, a nagy sze­re­lem, Ri­ta. A kö­zös küz­del­mek pe­dig vé­gül meg­hoz­zák a vár­va várt si­kert, a vég­ső győ­zel­met."

Előre is köszönöm ha megtekinti további hirdetéseimet is!

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147946505

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn