Sirisaka A. : Anyósok könyve (reprint )

1 490

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Humoros

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

A könyv megkímélt, nagyon szép állapotban van.

Előszó
Részlet a könyvből:

Az anyósokról
- Főleg történelmi szempontból. -

Azon nagy természettudományi kérdések közül, a melyek most a földgömbön az emberiséget foglalkoztatják, két óriási kérdés tornyosul magasra: a villámosság és az anyósok kérdése.
A mi a villámosságot illeti, ezt a szabad kutatás szelleme meg fogja oldani nemsokára. De a mi az anyósokat illeti, e téren (fájdalom!) nem létezik szabad kutatás. Sem politikai szabadságaink, sem fölvilágosodásunk, sem müveltségünk mostani eszközei nem elegendők ezen óriási emberi problema földeritéséhez. S fölötte félek, hogy erkölcsi bátorságunk fogyatékossága egykoron az utókor kemény ítéletét fogja fejünkre zúdítani.
E kor (igy fog majd felölünk irni a jövő századok bölcselője) épen olyan tehetetlenül állott az anyósokkal, mint a középkor a boszorkányokkal szemben... (...) Az anyós a mai tökéletlen tudományok állása szerint, kétféle. Vagy a férj anyósa, vagy a feleségé. Szellemesnek kell föltüntetnünk, hogy a görög nyelvben az anyós kifejezésre mily finoman megkülönböztető kifejezéseket használtak. A görögök elnevezték a férj anyját hekyrá-nak, a ki meg tudja becsülni fia férfias magatartását még a nővel szemben is; a feleség anyját pedig kedeslriá-nak mondták. - Azonban századok lefolyta alatt anyós alatt mindig a feleség anyját értjük, vagy szoktuk most is érteni, mert hát a rossz anyós, a satirai anyós csak nem lehet más, mint a nő anyja!

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146472753

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn