John Follain : Carlos, a Sakál

1 690

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Történelem

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

A könyv megkímélt, nagyon szép állapotban van.

Lassan, megfontolt mozdulattal kibiztosította az egyik gránátot és lehajította... az örvénylő sokaságba... Carlos már odakinn volt, amikor az ördögi szerkezet felrobbant, fémszilánkok százaival lyuggatva át a fiatal férfi és felesége testét... "Élőhalottak kísérteties tömege kavargott egymás hegyén-hátán. Láttam egy kisfiút, talán tizenkét éves lehetett. Egyre döbbentebben meredt a bal karjára - jobban mondva annak helyére."
carlos a hidegháború időszakának legrettegettebb és leghírhedtebb terroristája volt, akinek nevéhez brutális merényletek, véres robbantások és zavaros politikai ideológiák tapadnak.
De ki is volt Carlos, a Sakál valójában? Hidegvérű gyilkos, vagy a palesztin ügy elkötelezett élharcosa? független, öntörvényű hadvezér, vagy csupán feláldozható gyalog a hidegháborús sakkjátszmában? Csapodár világfi, vagy családszerető apa? sötétben settenkedő, titokzatos gorilla, vagy szerepelni vágyó médiasztár? Esetleg mindez egyszerre?
John Follain tényekkel és dokumentumokkal felfegyverkezve próbál megingatni (vagy éppen felépíteni) egy mítoszt, mely a hidegháborúban született, és máig él arról a személyről, akinek élete csupa rejtély. Valóban a KGB ügynöke volt? Netán Kadhafi közeli ismerőse? Rózsadombi villájából irányította volna magánhadseregét? A francia titkosszolgálat tényleg elrabolta 1994-ben Szudánból? És milyen szerepe volt mindebben a CIA-nak?
Egy ember, akinek életútja legalább olyan ellentmondásos, mint a korszak, melynek védjegyévé vált. A hidegháború befejeződött, Carlost elfogták. Vajon a történet is véget ért

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145966731

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn