Hungler József: A török kori Veszprém

2 990

Ft

Feladás dátuma:

máj 4., 13:46

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Történelem

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

A könyv megkímélt, szép állapotban van.

Hungler József A török kori Veszprém című műve csaknem háromnegyed évszázad óta az első vállalkozás Erdélyi Gyula 1913-ban napvilágot látott, hasonló tárgyú tanulmánykötete óta. Hungler József műve több mint 200 oldalon tárgyalja a város és vidéke XVI-XVII. századi történetét, bemutatja mozgalmas eseménytörténetét, gazdaság- és társadalomtörténeti folyamatait és megismerteti az Olvasót a korabeli tudományos, irodalmi, művészeti élet helyi vonatkozásaival is. A tekintélyes számú forásadattal alátámasztott tanulmány átfogó képet ad Veszprém és a környező Bakony- és Balaton-vidék életéről egy mozgalmas, válságos korból, amelyben néha a puszta túlélés lehetett az egyetlen emberi cél.
Hungler József, aki Veszprémben született 1909-ben, évtizedek óta behatóan foglalkozik városa múltjával. Történeti kutatómunkájának gyümölcse számos dolgozat, egy sor pályamű és azok a cikkek, amelyek 1935 óta jelentek meg a helyi lapokban. Ez a mű a munkásságának első terjedelmes kötete.
A Veszprém megyei Levéltár kiadványsorozatában megjelenő munka Gutheil Jenő Az Árpád-kori Veszprém című műve folytatásának tekinthető. A kötet megjelenését a mecénás Balatonfüred-Csopak Tája MGTSZ anyagi támogatása és a veszprémi Pannon Nyomda jelentős társadalmi munkája tette lehetővé. A számos képpel, alaprajzzal és más illusztrációval szemléltetett művet színes térképmelléklet egészíti ki. A helytörténeti mű a nemzeti történetírásnak is része kíván lenni. A Budavár visszavívásának 300. évfordulóján megjelenő könyv tisztelgés a Mohács utáni másfél évszázad magyar, köztük veszprémi hőseinek az áldozatainak emléke előtt.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147537129

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn