Hogya György : Egészségügyünk építőkockái Veszprémben

2 490

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Történelem

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

A könyv megkímélt, nagyon szép állapotban van.

Veszprém számos helytörténeti kutatója, kötet- és tanulmányszerzője között nem csak életkorával, hanem publikációs tevékenységével is kiemelkedik Hogya György. Messziről indult: az egykori Felvidék keleti sarkából, s lett lokálpatrióta veszprémivé.
Hosszú évtizedeket töltött a helyi egészségügy szolgálatában, így közelről érintették meg azok az élmények, amelyek empátiájával társulva arra késztették, hogy egészségügy-történettel foglalkozzon. Ez volt eddigi munkásságának fő vonulata: a város és a veszprémi járási, megyei intézmények több évszázados történetének kutatása, tanulmányokba, kötetekbe írva, szerkesztve. Számos országos és megyei pályázat díjazottja volt és sikeres előadóként tartják számon ma is. Évfordulókon és más alkalmakkor nagy tárgyi tudásával, előadásmódjával, színes anekdotáival mindig lebilincselte hallgatóságát.
Egészségügy-történeti munkássága mellett számos más téma is felkeltette az érdeklődését, mert minden olyan eseményt megörökítésre szánt, ami összefügg Veszprém történetével. így lett könyv a helyi tűzoltóság, a könyvkötészet, a helyőrségi klub, a temetők, a szórakoztatóipar, az 1848/49-es honvédek történetéről. Több életrajzi kötetet is összeállított, amelyek méltó őrzői azoknak a személyeknek, akik kiemelkedő munkájukkal beírták nevüket szakmájuk, hivatásuk, és ezzel együtt városunk történetébe.
Természetes hát, hogy helytörténeti-honismereti munkásságát számos országos, megyei és városi elismeréssel köszönték meg, legutóbb, 90. évében, Székesfehérváron, az Országos Honismereti Konferencián.
90. éve ellenére még több kötet megírását tervezi. Azt kívánom olvasói, barátai nevében, hogy ehhez továbbra is legyen meg az a kutató- és alkotóereje, amely által eddig is oly bőséggel gyarapította Veszprém helytörténeti könyvészetét.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145917281

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn