Bádonyi Mihály Korszerű ételkészítési ismeretek I. könyv Posta

9 000

Ft

Feladás dátuma:

ápr 21., 17:44
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Egyéb

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Bádonyi Mihály Korszerű ételkészítési ismeretek I.

Ez a két kötetes tankönyv a Szakács" szakma 1464-06 Előkészítés" és a 1465-06 Ételkészítés" követelménymoduljainak, valamint a Vendéglős" szakképesítés Technológiai ismeret" és Ételkészítés" tananyagegységeinek ismeretanyagait, az új típusú, kompetencia alapú szakképzés vizsgakövetelményeinek megfelelően foglalja egységes rendszerbe.
A tankönyv tartalmazza a rész-szakképesítések megszerzéséhez szükséges ismereteket, és megfelel a ráépülő és rokon szakképesítések egyes moduljaiban megjelenő, az ételkészítési ismeretekhez kötődő ismeretanyagoknak is.
A könyv sok tartalmi és szerkezeti újítást tartalmaz. Bár megőrzi a magyar konyha hagyományait, és épít a gasztronómiai szakirodalom értékeire, de - a nemzetközi gyakorlathoz és a szakmai változásokhoz igazodva - tárgyalja a legkorszerűbb ételkészítési ismereteket és eljárásokat is
A tankönyvben kiemelt szerepet kap:
- a növényi és állati eredetű nyersanyagok szakmai szempontú bemutatása, jellemzése, előkészítése, feldolgozása, legfontosabb tápanyag-összetevőinek ismertetése,
- az ételkészítés alapműveleteinek leírására, valamint az ételek tálalására, adagolására, díszítésére vonatkozó ismeretek átadása.
A könyv tartalmaz élelmiszer-biztonsági, balesetelhárítási, munkabiztonsági, környezetvédelmi, munkaszervezési és gazdálkodási jellegű ismeretanyagokat is.
Receptválasztéka az egyéb kiadványokhoz viszonyítva szűkebb, azonban a technológiai eljárások alkalmazása és a magyar gasztronómia tradicionális ételeinek megőrzése szempontjából fontos ételek részletes leírása, valamint az elkészítési módozatok ismertetése megtalálható benne. Mindezek mellett a könyv ételválasztéka kibővül olyan nemzetközi és hazai ételekkel, amelyek az üzletek étlapjain napjainkban rendszeresen megjelennek.
Az anyaghányadok csak azoknál az ételeknél szerepelnek, amelyek elkészítésének részletes technológiai leírását is tartalmazza a tankönyv, mivel az üzletek többségében a választék kialakítása, a receptúrák összeállítása a helyi szakácsok kreativitásán alapszik.
A könyvet nem csak az oktatásban, hanem az ételkészítés iránt - újításokra fogékony - érdeklődőknek is ajánljuk!

Posta megoldható, GLS is

30/6369-714

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147238180

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn