Az ősi Mexikó

1 990

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Történelmi

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

A könyv megkímélt, nagyon szép állapotban van.

Az ókor nagy civilizációban rendszerint több egymásra ható társadalom élt a legtöbbször pontosan nem is körülhatárolható térségben, ahol a helyi kulturális különbségek ellenére lényeges közös vonásokat találtunk például a hitvilágban, a művészeti stílusokban, a mértékrendszerben. Egy civilizáción belül különféle társadalmak léteznek; némelyik összetettebb a többinél. Néha egyetlen kormányzati központ hegemóniája érvényesül az egész, kölcsönhatásban álló rendszerben, míg más esetekben a helyi hatalmak egymástól függetlenek. Ilyen civilizáció alakult ki a mai Mexikó és Közép-Amerika egyes részein, amelyet összefoglalón mezoamerikai (közép-amerikai) civilizáció nevezünk.
Ez a civilizáció egyesek szerint körülbelül i. e. 2000 körülitől, mások i. e. 1500-tól számolnak az 1521-ig, a spanyol hódításig állt fent.
A sorozat induló kötete elsősorban a térség két legnagyobb civilizációjáról, a maják és az aztékok világáról ad rendkívül plasztikus képet: szó szerint is a kiadvány terjedelmének kb. a fele illusztráció. A kötetből megismerhetők e két nagy kultúra kiemelkedő alkotásai építészeti remekei, tudományos eredményei, írásbelisége -, hasonlóképpen a mindennapi élet, a társadalmi viszonyok, a hitvilág.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146602934

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn