A Dunántúli Református Egyházkerület története I-II

14 990

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Történelem

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Mindkét könyv megkímélt, nagyon szép állapotban van.

Elég egy futó pillantás e könyv tartalomjegyzékébe vagy névmutatójába, hogy megértsük, mit keres Thury Etele egyháztörténeti összefoglalója Kiskönyvtárunk kötetei sorában. E mű fele a Dunántúl, másik fele a Felső-Dunamellék (a Csallóköz, Mátyusföld, Bars, Hont, Esztergom, Nógrád megyék) reformátusainak történelmi útját rajzolja meg a hitújítás itteni kezdeteitől 1670-ig, az úgynevezett gyászévtized nyitányáig.
A könyv erénye, hogy a Dunától északra fekvő magyar részek protestáns felekezeteinek históriáját a testvéri dunántúli püspöki területével párhuzamosan, természetes történelmi kapcsolatrendszerében tárgyalja. Az egész ismeretében a két rész eseményeit is tisztábban látjuk, és pontosabban értelmezhetjük.
A könyv 1918-ban jelent meg először Pápa városában, a református főiskola (gimnázium és teológia) nyomdájának betűivel. Második kötete, mely a történéseket 1670-től 1735-ig, a két szomszédos egyházmegye kényszerű és Trianonig tartó egyesüléséig követi, 84 éves késéssel, itt és most, a Csallóközi Kiskönyvtár tizenhetedik köteteként jelenik meg először. Mindkét kötetben névmutató segíti az eligazodást, az elsőt pedig a két érintett egyházkerület püspökének ajánlása s a szerző rövid életrajza, valamint műveinek válogatott bibliográfiája vezeti be.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146587935

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn