Takáts Gyula: Vitorlás a berken 1971

1 500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Típus:
Egyéb

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

És a vitorlás bemegy a berekbe, hogy megkeresse és elhozza a legszebb hajót. A bödönt Nem az indiánok, csak a kapitány első és legszebb hajóját.

A kapitány, tengerjáró nagy hajók egykori kapitánya, indítja útra a regény gyerekhőseit ezzel a mondatával a nádasok világába egy bödönhajó után. Valaha rég ő járta a berek vizét azzal a bödönhajóval, ő leste meg rajta nádi madarak fészkét, gémek, bibicek tanyáját, halászsas vadászatát, halak vonulását, bozótok, lápi legelők között nyári gulyák szállását. Az ő gyerekkorát édesítette meg a bolyongás a bödönhajón. Szava nyomán, a segítségével, most néhány mai gyerek indul el a berek erein vitorlással, hogy megismerje ezt az ősvilágot, és a megszerzett bödönhajóval kikémlelhesse buja tenyészetének rejtett titkait. Eltűnőben levő, ősi és rejtelmekkel teli táj felfedezésére indulnak a kapitány szavára Takáts Gyula regényének hősei. Nemcsak a természet, a tőzeges lápi világ ismeretlen élete nyílik meg előttük, de megnyílik, kegyetlen ősállapotában mutatva meg magát, a berek lakója, a vízi ember is. Kutató tekintetük régről maradt indulatok forrongására bukkan, elfeledett bűnök nyomára talál, melyekből kis híján új tragédia lesz.

A Vitorlás a berken a Balaton menti Nagyberek emberi és vízi életének a balladája. A mindig izgalmas és kivételes irodalmi rangú regény gazdag valóságát Würtz Ádám művészi rajzai elevenítik meg.

Kiadó: Móra

Kiadás éve: 1971

A könyv a képeken látható- korának megfelelő, olvasható- állapotban található. A papírborítója kissé viharvert, de az olvasás élményét ez nem befolyásolja.

Előreutalást követően postázom.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145865757

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn