Petrezselyem palánta, földlabdás

250

Ft

Kategória:

Feladás dátuma:

ápr 29., 23:05

Leírás

Az első képen látható, hogy milyen lesz pár hét múlva!!! Földlabdásan eladó petrezselyem palánta. Az ár egy darab földlabdás növény csoportra vonatkozik. Kérhető egy darab is, vagy kettő, stb . . . (Tehát egy tálcában 10 db ilyen van) Több tálca van most még. ( Ültető tálca nem tartozék, azt újra szeretném használni)
Még kell növekedjenek, de ha valaki szeretne akkor már rendelhető/megvehető.
Már kiültethető. Mindig jó ha van otthon ;)
Csomagküldés legolcsóbban MPL csomagautomatába lehetséges, ez 1500 Ft-tól indul, súlytól függően. Vagy háztól házig Dpd futárral, 2500 Ft-tól.
Érdeklődni Jófogáson üzenetben lehet, köszönöm!

Jellemzés:
A fodros vagy levélpetrezselyem mohaszerű levélzetével nem csak fűszerként, hanem dísznövényként is alkalmazható. Jó hidegtűrő képességgel rendelkezik, kifejlett állapotban -10°C-os hideget is átvészel. Hosszú tenyészidejű növény, így főnövényként termesszük, akár a zöldségágyások szegélyébe telepítve.
Télálló, két éves növény, így egész évben szedhetjük. Mivel nem nevel vastag gyökérzetet, így viszonylag sűrűn is telepíthető. A gyökérpetrezselyemhez viszonyítva ízanyagai erősebbek, gazdagabbak.
Magas illóolaj tartalma mellett C-vitamin tartalma is jelentős. Felhasználható friss fogyasztásra, de szárított formában is megőrzi aromás illatát. Ételízesítőként a főzés végén adjuk hozzá ételeinkhez, így aromás ízét és vitamintartalmát nem veszíti el.

Talajigény: Szerves anyagban gazdag, jó vízgazdálkodású, laza szerkezetű talaj ideális a számára, de normál kerti talajon ahol más levélzöldség is jól fejlődik ez is megél. Kötött talajokra is telepíthető.
Fényigény: Közepes fényigényű, árnyéktűrő növény, félárnyékba és gyenge árnyékba is telepíthető.
Vízigény: Közepes vízigényű növény.

Hőigény: Kis hőigényű növény, a hideget jól tűri, -10°C alatt megbarnulnak a leveli, de tőről tavasszal kihajt.

Tápanyagigény: Tápanyagok közül a nitrogénből igényel többet, ami közvetlen hatással van a levélhozamára. A többi levélzöldséghez hasonlóan a magnézium-és a vasigénye is nagy.
Gondozási, ápolási munkák: Kis gondozási igényű növény legfontosabb munkái a gyomlálás, valamint a telepítést követően a rendszeres öntözés és a bőséges terméshozamért a fejtrágyázás. A palánták kiültetése után többször kis adagokban öntözzük a növényeinket, a beállt növények ezután a szárazabb időszakokat könnyebben átvészelik.
Az első betakarításra akkor kerülhet sor, mikor már új leveleit kinevelte és megjelentek az újabb levelek. Egy növényről csak az összes levél felét szedjük le. Több tő telepítésével folyamatosan, friss petrezselymet szedhetünk.
Betegsége, kártevői: Jelentősebb kártevői kiskerti termesztésben nem ismeretesek

Kifejlett magasság: 15-20 cm

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147438637

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn