Ovális Tálaló Mester 4 Liter

15 130

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
Új
Típus:
kínáló tál, tálca

Leírás

4Literes Ovális Tálalómester
Mire használd
Tálalásra:
Rácsbetéttel csöpögtetést kívánó ételeknél, rácsbetét nélkül levesek, főzelékek esetén. Ideális leves és leveshús felkínálásánál. A rácsbetéttel megosztott szűrőn húst, zöldséget, vegyes köretet helyezhetünk el, a fedőt most alátétként használhatjuk.
Az olajban sült húsokat, zöldségeket a szűrőbetét segítségével a zsiradéktól alaposan lecsöpögtethetjük
Fagyasztott élelmiszerek olvasztására úgy használhatjuk az edényt, hogy a rácsbetétre helyezzük az olvasztásra szánt élelmiszert, és a fedőt rázárjuk.
Virslit főzhetünk és tálalhatunk az edényben, ha forralt vízzel 5-10 percre lezárjuk. A bőrös virsli nem reped ki, zamatos marad, nem ráncosodik, fogyasztásig melegen tarthatjuk, és a tálalási szabályokhoz is hűek lehetünk. A műanyag héját főzés előtt el kell távolítani.
Tojást főzhetünk benne, ha az edénycsalád Picúrját vékonyan beolajozzuk, beleöntjük a nem túl hideg tojást, ízesíthetjük is, majd lezárjuk és a forró vízbe helyezzük. Főzési ideje változó. Nyomon követhetjük a keménység változását. A kívánt időben fejezhetjük be a főzést
A daragaluskát úgy készítjük, hogy forró lébe szaggatjuk a galuskákat, lefedjük, s kb. 10 perc alatt elkészülnek az egészben maradt galuskák.
A gombócokat a tűzhelyen kezdjük el főzni, és ha földobódnak a víz színére, átöntjük a Tálalómesterbe, így a gombócok egészben maradnak.
Töltetlen tészták melegítésére 2-3 percre kell forró vízzel megtölteni az edényt.
Túróstészta tálalásánál a tésztára kerülő tejfölt, túrót úgy melegíthetjük föl, hogy a rácsbetét alatt forró vizet tartunk.
Száraz tésztát úgy főzhetünk az edényben, ha sóval forralt zuborgó vizet öntünk a szögletes Tálalómester esetén, a max. 25 dkg (könnyű tészta- pl. széles metélt), 50 dkg tésztára (nehéz tészta, pl. spagetti) úgy, hogy a tésztát minimum 5 cm-rel ellepje.
A lefedett edényt ne nyitogassuk gyakran, mert a sokszor megszakított vízgyűrű miatt lassabban jutunk el a végeredményhez. A tojásban gazdagabb tésztát válasszuk e célra. Ha a tésztafajta összetapadós lenne melegítsük elő, illetve csöpögtessünk a főzővízbe 1-2 csepp ecetet vagy olajozzuk be a száraz tésztát. Ha tésztának meg kívánjuk őrizni hosszú alakját, akkor először a vizet töltsük az edénybe, aztán engedjük bele a tésztát, tortellinit, raviolit is főzhetünk edényünkkel. A főzési idők változóak, a fitt tésztát nem kell leöblíteni. Sikértartalomban gazdag ételhez jutunk. Fontos előny még, hogy a tészta nem ragad le.
Krumpli puhítására is csak forró sós vízzel kell megtölteni az edényt, a rácsbetéttel könnyen leszűrhetjük- s ha forró vizet hagyunk az edény aljában, hosszabb ideig melegen is marad. Az újburgonya főzése több időt igényel.
Almakompót készítésénél a forró szirup kerüljön az almára. Kb. 20-25 perc a főzési idő. Az új alma főzése hosszabb ideig tart, viszont az eredményért megéri.
Reszelt alma készítésénél praktikus csöpögtető edény.
Zöldséget párolhatunk, ha bőséges forró vízzel öntjük fel az aprított zöldséget. Mirelit zöldség esetén kb. 20 dkg az ideális mennyiség. Vigyázat! A sárgarépa színezhet!
A porleves készítésénél öntsük a megadott vízmennyiséget a porra. Figyelem! Az ételszínezék megfoghatja az edény falát!
A rizs előfőzött, ízesített állapotában kerüljön az edénybe. Tejberizs főzését is befejezhetjük a Tálalómesterrel, s már csak az asztalra kell tenni.
Kutyáknak is főzhetünk benne, pl. árpagyöngyét.
Száraz babot is puhíthatunk az edényben, ha meleg vízzel kb. 1 órát áztatjuk.
Tárolásra is kiválóan használhatók a Tálalómesterek: gyümölcsök, zöldségek, főtt ételek, sütemények hosszabb ideig történő frissen tartására és egyben tálalására.
Ugye milyen sokoldalú termék

Személyes átvétel Halásztelek
Előre utalás után Foxpost, Packeta vagy Posta megoldható a vevő terhére

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146791439

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn