Orvosi aloe cserépbe ültetve, örökzöld gyógynövény

2 998

Ft

Kategória:

Feladás dátuma:

ápr 16., 15:03

Leírás

Aloe Vera vagy Orvosi aloé nagyon közkedvelt gyógynövény manapság a jótékony hatású nedveinek köszönhetően. Számtalan kozmetikai termékben felhasználják, mert hatásos a bőr regenerálásában, gyógyításában, sőt italok, juice-okban is megtalálható már. Nagy előnye, hogy otthoni körülmények között is könnyen nevelhető, sőt felhasználható. A gyógyhatás mellett rendkívül jó légtisztító növény és mutatós fiatal és idősebb növényként is a lakásban és kertben egyaránt. Az aloe vera gondozása nagyon egyszerű, így mindenkinek ajánlott.
Az aloe vera a világos, napos helyeket kedveli, de a tűző naptól kíméljük, a levelei könnyen elszíneződhetnek. Nyáron kihelyezhetjük erkélyünkre, kertünkbe, ahol nem éri közvetlen napfény órákon keresztül.
Nyáron kedveli a szoba hőmérsékletet, a meleget is, de ne tegyük ki a nyári 35-40 fokos melegnek. Télen viszont biztosítanunk kell számára a hűvösebb kb. 5 fokos hőmérsékletet, így érdemes ekkor előtérbe, folyosóra helyezni, ahol nincs radiátor.
Leveleinek sejtjeiben sűrű nedv található, amely jól megfigyelhető, ha a növény levelét megsértjük. A különlegessége, hogy a teljes növény mindössze 1,5%-a szilárd, a többi mind víz. Vastag levelei tartalmazzák azt a gyógyhatású zselét, amely például bőrsérülésekre is jó. Örökzöld, így megfelelő gondozás mellett jó sok évig díszítheti otthonunkat, használhatjuk ki érdekes gyógyhatását.
Az aloé frissen letört levelével bedörzsölve kiváló rovarcsípés, enyhe égési sérülés, horzsolás, herpesz, leégés kezelésére. Kitűnő vérzéscsillapító, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású, emellett elősegíti a bőr regenerálódását, hámosodását.
Átvehető Sülysápon, vagy egyeztetett helyen, kérésre dobozban postázom. Postaköltség 2990 Ft.
20-213-7510

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147111726

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn