Illatos sárkányfa vagy illatos dracéna (Dracaena fragrans)

6 998

Ft

Feladás dátuma:

ápr 16., 15:24

Tulajdonságok

Típus:
levéldísz és nagyméretű növény

Leírás

Az illatos sárkányfa vagy illatos dracéna (Dracaena fragrans) az egyik legismertebb dracéna faj, gyönyörű szobanövény, amely a Kanári-szigeteken, a trópusi és szubtrópusi Afrika vidékeken, valamint Ázsia és a délkelet-ázsiai szigeteken őshonos.
Erős illatú virágai adták a nevét, amelyeket a növény őshonos élőhelyén hoz. A fiatal növények lassan nőnek és nem virágoznak beltérben, de az idősebbek évente virágozhatnak, ha a körülmények megfelelők. (utolsó képen)
Levelei szélesek és csíkosak, a törzs tetején, dekoratív levélüstökbe rendeződnek. Kezdetben felfelé állnak, később lekonyulnak, majd elszáradnak és lehullanak, így kopaszodik fel fokozatosan.
De ekkor sem kell megijedni, mert a csúcsot levágva el lehet ültetni és tovább él a növény, továbbá a levágott kopasz szár is szépen kihajt, így szaporíthatjuk.
Az illatos sárkányfa viszonylag igénytelen növény, fény, víz és tápanyag szempontjából is átlagosak az igényei, világos helyen érzi legjobban magát, fényszegény helyen a levelei visszazöldülnek, elveszítik csíkozásukat.
A növény különleges tulajdonsága, hogy levelei képesek elnyelni bizonyos mérgező anyagokat, például a formaldehidet és a benzolt, továbbá nagyszerű, hogy oxigént termel, és egészségesebbé teszi az otthoni levegőt mindenki számára, ezért az Illatos Sárkányfa népszerű dísznövény a lakásokban és irodákban.
Viszont a növény minden része mérgező, ezért távol kell tartani tőle a gyerekeket és háziállatokat (olyan helyre kell tenni, ahol nem érhetik el).
80-100 cm magas több éves növény - 6.998 Ft. (plusz díszcserép 800 Ft)
Átvehető Sülysápon
20 213 7510

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147112392

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn