Gyönyörű retro bicolor Tissot Seastar acélautomata óra az 1974-ből

37 500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Szín:
ezüst, szürke

Típus:
automata szerkezet
Márka:
Egyéb

Leírás

További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :

Tissot

A Tissot óragyár története 1853-ra nyúlik vissza, a helyszín a svájci Le Locle, alapítói Charles - Félicien Tissot és fia Charles - Emile Tissot. A nemrég 150 éves fennállását ünneplő cég produktumai között szerepel az első Anti - mágneses, az első műanyag óra az IDEA 2001 (Astrolon), az első kőből készült óra: "Rock Watch", a világ első fából készült órája: "Wood Watch", valamint napjaink világújdonsága a "T-Touch", mely érintés érzékeny üveggel ellátott modell, funkciógazdagsága lenyűgöző a modern kor emberének is. A Swatch Group tagjaként a világ összes pontján jelen vannak, 140 országot meghódító kollekciójukkal. A Tissot név nem cseng ismeretlenül a sportvilágban sem, hiszen a downhill síverseny 1938-ban Svájcban, Davis Kupa időmérése az USA-ban mind az ő érdemük. 1973-ban a Tissot résztvevője volt a Monte Carlo Rally-nak, 1974-ben a Le Mans-i versenynek. 1976-ban lépett kapcsolatba a Forma 1 versenyekkel az Ensing csapat szponzoraként. 1979-ben az egyik legsikeresebb csapat a British Lotus Team főszponzora lett a Tissot.

A Tissot jelentős történelmi értékekre, mélyen beágyazott hagyományokra épül. Emellett az első naptól fogva jellemző innovatív szellemiség és az órakészítés művészete iránti elkötelezettség vezette el a céget sok klasszikussá vált, illetve világújdonságnak számító termék megalkotásához, melyekkel óratörténelmet írt. A sor 1853-ban kezdődött az első, két különböző időzónát megjeleníteni képes zsebórával. Az áttörést jelentő több-időzónás technológiában újabb jelentős előrelépés volt 1953-ban a Tissot Navigator, az első óra, amely mind a 24 időzónát mutatta. A formatervezést illetően pedig példaként említhetjük a híres Tissot banán-órát 1916-ból, amely ívelt óratokjával keltett feltűnést.

A további mérföldkövek közé tartozik a világ első Tissot antimágneses órája 1930-ból, amely az adott korszak kihívásaihoz igazodva ellenállt a mágneses mezők miatti interferenciáknak.

1971-ben a Tissot Astrolon vonult be az óratörténelembe mint az első műanyag mechanikus óra műanyag szerkezet alkatrészekkel. Az 1980-as években a Tissot további előrelépést tett a szokatlan anyagok használatában a Tissot Rockwatch modellel, amely svájci alpesi gránitból készült, s 1985-ben mutatták be.
Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra is kiváló szép retro tokos Tissot Seastar automata szerkezettel 1974-ből Tissot Cal 2571 óramű ami az Omega 1481 calibernek felel meg. Hozzá szép bőrszíjjal.

Mérete: 37 mm korona nélkül.

Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjteményi darab!

Gyönyörű bicolor számlap szép szerelt indexekkel szép eredeti mutatók. Szép retro nagyobb méretű full acél tok .Dupla dátum kijelzés .Gyors dátumváltás a korona benyomásával.Jelzett saját korona .Hozzá szép új bőr szíj .Szerkezete teszi dolgát működik .Igazi gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolso ez a nagyon szép Tissot óra.Mérete: 37mm.

Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "felhasználó további termékei" -re kattintva!

Posta:Elsőbbségi ajánlva bubis borítékban gondosan csomagolva.De tudom Foxpost vagy MPL automatába is postázni.Foxpost automata 1500ft MPL házig csomag 2300ft MPL automata 1300ft.Postán maradó csomag 1500ft.

További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146432870

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn