Gyönyörű porcelán számlapos lengőfüles Omega óra 1914-ből

99 900

Ft

Feladás dátuma:

ápr 16., 13:05
Szállítással is kérheted

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Szín:
ezüst, szürke

Típus:
valódi bőr szíj
Márka:
Egyéb

Leírás

További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :

A görög ABC utolsó betűje, amely a tökéletességet szimbolizálja.

A céget Luis Brand alapította 1848-ban La-Chaux-de-Fondsban. A cég állandó fejlesztéseket eszközöl óraművein, nagyon innovatív gyártó. Az 1900-as évek elejétől, konkrétan a Párizsi világkiállítástól szinte minden lehetséges szakmai eseményen kiváló helyezést és közönségsikert értek el óráik. Nagy büszkeség számukra az 1936-os pontossági rekord, amelyet a Key-Teddington obszervatórium hitelesített, 100 pontból az Omegának 97,8 pontot sikerült elérnie. Büszkeséggel tölti el a céget, hogy nem kevesebb, mint 21 olimpián vett részt, mint hivatalos időmérő. Itt is - hűen az Omega hagyományaihoz - sok újítást vezetett be, ezek közül a legjelentősebb, hogy 1953-ban a Helsinki olimpián először mért elektronikus módon; még ebben az évben ki is tüntették a sportban való részvétele és technikai újításai miatt. De az Omega nemcsak a sportban vívott ki magának elismerést, hanem az űrkutatásban is nagy segítséget nyújtott a NASA-nak.

Trench (lövészárok) óra története:

Az órák hordásának módját megváltoztató nagy esemény az első világháború kitörése volt. A háború miatt egyre fontosabb szerepet kezdtek nyilvánítani az idő mérésének. A frontvonali körülmények között kiderült, hogy a lövészárokban körülményes elővenni a mellzsebben tartott zsebórát, továbbá közben nehéz feladat a lövés messzeségének számlálása is. A megoldást a problémára a lövészárokóra jelentette, amely gyakorlatilag egy zsebóra volt, amire ráforrasztottak két fület, azon pedig átfűztek egy szíjat és így rögzítették a karra. Ez azt eredményezte, hogy számos országban ahol érintett volt as háború köztük Magyarországon is piac alakult ki célzottan a frontra induló katonák felszerelésének biztosítására. A háborúból visszatérő katonák aztán továbbra is a karukon viselték órájukat, ezt a szokást örökítették át fokozatosan a következő nemzedékeknek.

Összességében elmondható, hogy az emberek először kényszer hatására kezdték el a karukon hordani az órát a frontvonali körülmények, valamint a további férfias munkatevékenységek ezt kívánták meg. További érdekesség, hogy egy magyar ember számára készítették el az első olyan karon hordható órát, melyet a mai ember is felismerne. Egészen pontosan 1876-ban Koscowicz bárónénak készült el a szerkezet Budapestre, és nem is akármilyen gyártók; nevezetesen a világ legjobbnak tartott, leghíresebb óragyárának alapítói, Antoni Patek és Adrien Philippe készítették el.

Az első világháború alatt számos cég köztük az Omega, a Rolex, a Longines,az Elgin és mások is gyártottak trench órákat a hadsereg számára.

Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra is kiváló gyönyörű lengő füles porcelán számlapos Omega óra 1914-ből szép bőrszíjjal.

Ritka kihagyhatatlan gyűjtői darab!
Mérete :42 mm korona nélkül.
Gyönyörű porcelán számlap .Szép jelzett porvédős tok szépen el fülezve.Szerkezete teszi dolgát működik . A képek magukért beszélnek.Mérete : 42mm korona nélkül.

Pontosság, járástartalék, megbízhatoság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.

Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a ";felhasználó további termékei"; -re kattintva!
Posta:Elsőbbségi ajánlva bubis borítékban gondosan csomagolva.De tudom Foxpost vagy MPL automatába is postázni.Foxpost automata 1500ft MPL házig csomag 2300ft MPL automata 1300ft.Postán maradó csomag 1500ft.
További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147107866

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn