Gyönyörű nagyméretű Wostok KGB automata óra NOS állapotban

28 500

Ft

Feladás dátuma:

máj 6., 10:55

Tulajdonságok

Állapot:
újszerű

Szín:
ezüst, szürke

Típus:
mechanikus automata szerkezet
Márka:
Egyéb

Leírás

További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :


Csisztopoli Óragyár (Vosztok)
1941-ben a Szovjetunió területére betörő náci haderő elől az iparterületekről a fontosabb gyárakat igyekeztek az oroszok minél keletebbre, az ország belsejébe áttelepíteni. Ez lett a sorsa a 2. Moszkvai Óragyárnak is. Evakuálják a Tatárföldön, a Káma folyó mellett fekvő kisvárosba, Csisztopolba. Természetesen ebben az időben itt is elsősorban a haditermelés volt az elsődleges, de a háború befejezte után ismét az óragyártásé lett a fő szerep. A 2. Mógy-at visszatelepítik Moszkvába, de gépparkjának egy része marad helyben az immáron Csisztopoli Óragyár alapjaként. A gyár később földrajzi elhelyezkedése okán felveszi majd a Vosztok (Kelet) nevet.

Már az 50-es években kitűntek gyártmányaik a többi szovjet óra közül megbízhatóságukkal és pontosságukkal. Ők voltak az elsők a szovjet óragyártók közül, akik napi 10 másodpercen belüli pontosságú karórákat voltak képesek nagy sorozatban gyártani. Többek között ennek a munkának eredményeként tüntették ki a gyárat 1962-ben a Lipcsei Nemzetközi Óravásáron aranyéremmel az azóta kultikussá vált Vosztok Precision óracsalád megalkotásáért.

A 60-as évekre ők váltak a naptármodullal ellátott karórák úttörőivé, és a karórák vízállóságának tökéletesítésében is elsődleges szerepet játszottak. Híressé váltak 20 ATM nyomást is gond nélkül elviselő katonai óráikról.

1965-ben a gyárat hivatalosan is kinevezik a Védelmi Minisztérium beszállítójának. Innentől a hadi követelményeknek is megfelelő órák gyártása az üzem fő profilja. Persze a polgári piacra továbbra is készítenek órákat, sőt ezek részaránya a későbbiekben növekedni is fog az összes gyártott darabszámhoz viszonyítva. Az idő múlásával aztán a katonai célokra tervezett órákat is bevezetik a polgári piacokra.

Az Állambiztonsági Bizottság, rövidítve KGB Szovjetunió állambiztonsági feladatokat ellátó szerve volt 1954 és 1991 között.

Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra is kiváló gyönyörű nagyobb méretű Wostok KGB automata óra NOS* állapotban hozzá saját bőr szíjjal.

*NOS vagyis New Old Stock régi de még új termék.Ez egy angol kifejezés amit régi de még új állapotú órákra használnak az óra gyűjtők.

Mérete:38mm korona nélkül.

Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjteményi darab!

Gyönyörű hibátlan számlap szép szerelt indexekkel . Gyönyörű tok.Korona zár. Szerkezete teszi dolgát működik .Igazi gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolsó ez a nagyon szép Wostok KGB óra.Mérete:38mm korona nélkül.L

Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "felhasználó további termékei" -re kattintva!

Posta:Elsőbbségi ajánlva bubis borítékban gondosan csomagolva.De tudom Foxpost vagy MPL automatába is postázni.Foxpost automata 1500ft MPL házig csomag 2300ft MPL automata 1300ft.Postán maradó csomag 1500ft

További óráim a vaterán a következő linken elérhetők :

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147572223

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn