A flamingóvirág (Anthurium) nagyon kedvelt virágzó szobanövény,

4 998

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Típus:
virágzó és szezonális szobanövény

Leírás

A flamingóvirág (Anthurium) nagyon kedvelt virágzó szobanövény, gondozása nem túl bonyolult, virágai hosszan megmaradnak. Február és július között virágzik.
Őshazája Közép és Dél-Amerika trópusi éghajlatú területei, őserdői. Virága torzsavirágzat és az azt körülvevő úgynevezett buroklevél, mely jellemzően egyszínű piros, fehér vagy rózsaszín színű. Az Anthurium virágai eleinte kisebbek, s ahogy a növény növekszik, úgy lesznek egyre nagyobbak. Az évek múlásával nem csak nagyobb, de több virágot is hoz.
Nyelv alakú sötétzöld levelei kb. 20 cm hosszúak, 5-6 cm szélesek, virág nélkül is mutatósak.
Világos helyen szeret élni, de nem szereti a közvetlen napfényt, ezért nyáron ne rakjuk közvetlen napra, de télen nyugodtan rakhatjuk az ablakba.
Mivel trópusi növény, egész évben a meleg helyet kedveli, min. 18 Celsius fokot kell neki biztosítani, magas a víz és páraigénye. A talaja mindig legyen nedves, de ne álljon alatta a víz, mert a gyökerei megfulladhatnak. Hasonlóan a vitorlavirághoz, kavicságyon tartható, amivel megfelelő párát tudunk neki biztosítani. Szereti, ha permetezzük levelét, főleg virágzás idején.
A flamingóvirág az esővizet kedveli, semmiképp ne locsoljuk meszes vízzel, mert kipusztulását okozhatja. A flamingóvirág egy-egy locsolás után könnyezhet, ezért figyelni kell a bútorokra.
A virágot borító viaszréteg szaponint tartalmaz, mely nyálkahártya izgató és gyengén mérgező. Ritkább esetben hányást is okozhat. Mindenképpen ügyeljünk arra, hogy gyermekektől, vagy háziállatoktól távol helyezzük el.
Ára: 4.998 Ft
Átvehető Sülysápon, vagy egyeztetett budapesti helyszínen.
20-213-7510

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146340684

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn