Passuth László 6 db könyve egy könyvcsomagban, csak 2500 Ft

2 500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
használt
Típus:
Történelem

Leírás

Passuth László 6 db könyve egy könyvcsomagban, csak 2500 Ft.

- A harmadik udvarmester (1963)
Szépirodalmi Könyvkiadó, Budapest, 1963, 699 oldal

"Diego Velázquez, a regény csendes hőse látszólag alig lép az események előterébe, ám négy évtizedet tölt a XVII. század első felének leghatalmasabb udvarában, a madridi Alcázarban. Itt félelmes megfigyelőképességével, művészetének géniuszával rögzíti le a spanyol világhatalom szétbomlásának oly válságos és változatos korszakát.
A Spanyol Aranyszázad a rendkívüli szellemek különös ragyogásával árasztja el az alapjában szegény, kivérzett országot, mely fölött örök árnyékként húzódik meg az Inkvizíció. A feltartóztathatatlan katasztrófa súlyát a majdnem félszázadon át uralkodó IV. Fülöpnek kell viselnie..."

- Barlangképek (1978)
Szépirodalmi Könyvkiadó, Budapest, 1978, 731 oldal

"Passuth László kora ifjúsága éveit Kolozsvárott töltötte, a nyugtalan vérkeringésű, lázas életritmusú és mégis sűrű történelmi levegőjű század eleji városban, ahol a múlt megismerésének és megértésének igénye magától értetődően ébredt fel a művészet és a filozófia iránt érdeklődő fiatalemberben. Később, a külföldi utazások és tartózkodások idején (Passuth László két évig élt Milánóban) ez az igény csak fokozódott, szenvedéllyé erősödött, és a sokrétű ismeretanyag epikus megfogalmazásának szándékával párosult."

- Hétszer vágott mező (1979)
Szépirodalmi Könyvkiadó, Budapest, 1979, 835 oldal

"A regény kora s hazai szereplőinek egy része ismerős az olvasó előtt - írja új regényéről Passhut László - Erre számítva kellett rávetítenem II.Endre világát szélesebb nemzetközi síkokra s elválasztani a történelmi valóságot a romantikától. Hogy milyennek képzeltem el - nem mindig bő források tükrében - a színes egyéni, vérbő figuráit, erről e soroknál többet mond a regény. A hazai sorsfordulókon kívül három síkon is követni kellett az eseményeket: Bizánc, a Szentföld és egész Európa színtere Endre érdeklődésének, utazásainak, hatalmi ambícióinak. Így a távoli tájak, - szereplőikkel együtt - váltják egymást, eltűnnek, visszatérnek. A krónikások ritkán emlékeznek meg női szereplőkről, így egymástól távol font szálakból kellett összeszőnöm Endre nővérének - Margitnak - az Árpád-korban szinte egyedülálló történetét..."

- Nápolyi Johanna (1980)
Szépirodalmi Könyvkiadó, Budapest, 1980, 613 oldal

"Johannával - írja Passuth László - huszonhét éves koromban találkoztam, az avignoni várban. Egészen más volt, mint ahogy ifjúkoromban emlékvilágában kialakult a könnyűvérű, férjgyilkos nápolyi királynő figurája. Az avignoni Pápák Várának hagyománya tragikus szépségű és szellemű fiatal nő képét rögzítette az utókor számára.
Megoldani az aversai bűntett csomóját s kialakítani a megközelíthetően hiteles Johanna-képet: ez lett számomra a következő esztendők kedves feladata.
A kérdés: bűnös-e Johanna, s ha igen, mennyiben, férjének, Endrének meggyilkolásában - hosszú időn át foglalkoztatta a kor uralkodóit, diplomatáit, de a krónikásokat is, s olyan szellemi emberek, mint Petrarca és Boccacio is elmondták a véleményüket. Minthogy a közvetlen tetteseket gyorsan elhallgattatták - soha nem derült ki teljes világosság a tragikus aversai éjszaka történetére és motívumaira..."

- Négy szél Erdélyben
Szépirodalmi Könyvkiadó, Budapest, 1975, 521 oldal

- Tíz esztendő tető alatt (1981)
Szépirodalmi Könyvkiadó, Budapest, 1981, 263 oldal

"Az író vallomása:
"Próbálom végigszámolni: csaknem tizenötezer napot töltöttem hivatali munkarendben - az órák összeadására nem is vállalkoznék. A negyvenegy évet 1919 nyarán városomban, Kolozsvárott kezdtem, s 1960 júniusának utolsó napján mondtam búcsút annak az életformának, mely a maga hagyományos ritmusával szabályozta mindennapjaimat..."

Több könyv vásárlása esetén kedvezményt is tudok adni.

Postai szállítási módok előre utalással vagy utánvétellel, házhoz szállítással vagy postán maradóra, csomagautomatába 1425 forintért, ajánlott küldeményként (500 gramm alatt) 1350 Ft.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146560860

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn