Kolozsvári Grandpierre Emil: A burok + Egy házasság előtörténete

600

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
használt
Típus:
Egyéb

Leírás

Kolozsvári Grandpierre Emil: A burok + Egy házasság előtörténete könyvek egy csomagban, csak 600 Ft.

- A burok
Keserű Ilona rajzaival
Kozmosz Könyvek, 1965, 227 oldal

"Egy budai lakásban a húsz éve megszokott baráti társaság ül együtt, mikor éfjéltájban egy fiatal lány csenget be. A házigazda most látja először, de - akárcsak a többiek - ő is azt hiszi, hogy valamelyik barátjának az ismerőse. Ildi - így hívják a fesztelenül viselkedő, temperamentumos lányt - nem találja az udvarlóját, akivel itt akartak találkozni, mégis zavartalanul szórakozik, s üde fiatalságán kívül éppen ezzel hívja fel magára a háziak régi barátjának, a mogorva és pedáns, szinte "burokban" élő, özvegy főmérnöknek a figyelmét..."

- Egy házasság előtörténete
Magvető Könyvkiadó, Budapest, 1982, 290 oldal

"Kolozsvári Grandpierre Emil legújabb könyve nem része az önéletrajzi ciklusnak, de a családi dokumentumok, feljegyzések, emlékek kutatása közben találkozott az író Árvai Ákos vegyészmérnök és Turányi Eszter az ötvenes években kitelepített egykori követ lányának történetével. A két fiatal életében a család és a kor, a körülmények sors- és jellemformáló hatását, erejét kivánja bemutatni. A rendkivül olvasmányos, szerelmi szálakban erotikus jelenetekben gazdag, fordulatos cselekményű regény a törvénysértések, kitelepítések éveiben, feszült történeti háttér előtt pereg, amikor nemcsak az idejétmúlt családi hagyományok, hanem az eltorzult társadalmi viszonyok a korszak "illemtanának elvárásai" sem kedveztek a hivatásukat, életformájukat kereső szereplők önmegvalósításának. Az író a hamis, kiüresedett polgári erkölcsöket éppoly kíméletlen, gyilkos iróniával ábrázolja, mint az életörömöt, a cselekvési energiát pusztító "csodakádereket"

Több könyv vásárlása esetén kedvezményt adok.

Postai szállítási módok előre utalással vagy utánvétellel, házhoz szállítással vagy postán maradóra, csomagautomatába 1425 forintért, ajánlott küldeményként (500 gramm alatt) 1350 Ft.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146583982

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn