Edmondo De Amicis: Szív (Lampel R., 1923-as kiadás)

1 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
használt

Típus:
Szórakoztató irodalom

Borító:
Egyedi
Nyelv:
Magyar

Leírás

Edmondo De Amicis: Szív

Színes rajzos kötéstáblával.
Szövegközti fekete-fehér rajzokkal illusztrálva.
Hetedik, teljes magyar kiadás.
Olaszból Radó Antal fordította.
Nyomtatta a Franklin-Társulat nyomdája.

"Edmondo De Amicis olasz író haditudósítóként végigharcolta Itália egyesítésének utolsó nagy hadjáratát 1866-ban, majd riporterként bejárta Európát. Elbeszéléseiben a frissen alakult olasz királyság polgári értelmiségének eszméit közvetíti. Nemzedékről nemzedékre hagyományozódó regénye a Szív tette világhírűvé. De Amicis diáknaplót írt, egy tanév regénnyé összeálló történetét, közbe-közbe iktatva a tanító elbeszéléseit. Enrico, a tiszta szívű, jólelkű torinói diák, egyszerű szavakkal, de annál meggyőzőbben meséli el, mi minden esett meg vele és társaival, abban a mostanra oly valószínűtlenné szépült, több mint száz évvel ezelőtti világban. Csupa szépre és jóra tanítja olvasóit: lelki nemességre, áldozatkészségre, helyes viselkedésre, iskolában, családban, utcán. Csodálatosan tud hazafiságra lelkesíteni."

"Kedves gyermekeim! (A fordító előszava)

Az a nagy író, aki ezt a gyönyörű könyvet írta számotokra, 1846 október 21-én született Oreglia (ejtsd Orellya) olasz helységben. (Nevét így kell kiejteni: De-Amícsisz, nem pedig Amiczisz.) Katonának készült s elvégezte a modenai katonaiskolát, belépett a rendes hadseregbe; pár évig szolgált s egyebek közt résztvett az 1866-iki osztrák-olasz hadjáratban, amikor főképpen a Custozza melletti nagy csatában hősies bátorságával igen kitüntette magát. Már katonatiszt korában kezdett irogatni, a hadi életből merített remek rajzaival mindenfelé csodálatot keltve. Olyan színesen, olyan eleven tollal tudta festeni e nemes pálya örömeit és szenvedéseit, mint még ő előtte senki. 1870-ben, mikor az olasz egység nagy munkája Rómának elfoglalásával be volt tetőzve, megvált a szolgálattól, hogy egészen az irodalomnak éljen. Sokat utazott, bő anyagot gyüjtve világhírű útleírásaihoz, melyekkel Spanyolországot, Londont, Hollandiát, Marokkót, Konstantinápolyt, Párist külön-külön könyvekben rajzolta; majd meg átkelt egy kivándorló hajón Dél-Amerikába és ezt az útját is elbeszélte egy csodaszép könyvben, melynek címe: "Az óceánon", s amelyből megkapó részleteket fordított le Tóth Béla, a "Magyar Könyvtár" 8-ik számába. Nagyon szép, bölcs munkát írt a Barátságról is, melyben ezt az érzést minden oldaláról megvilágította, egész seregét mutatva be a jóbarátok sokféle fajtáinak. Az iskola iránti szeretete diktálta neki "Egy tanító regénye" című könyvét, melyben mélységes költészettel dicsőíti a népoktatók tövises pályáját, s ugyanez a vonzalom sugallta "Tanítók és tanítónők" című elbeszéléseit is, valamint azt a sok szép beszédet, melyet iskolai ünnepeken tartott s aztán könyvbe is kiadott. Sok egyébbel is növelte írói dicsőségét, nemcsak prózai, hanem verses munkákkal is, melyekben ugyanaz a nemes, gyöngéd, érzékeny lélek szólal meg, amely minden könyvét oly bájossá teszi."

Szerző: Edmondo De Amicis
Fordította: Radó Antal
Kötéstípus: Félvászon
Oldalak száma: 278
Méretek: 22, 5 x 16, 5 x 2 (cm)
Kiadás éve: 1923
Kiadás helye: Budapest
Kiadó: Lampel R. (Wodianer F. és Fiai) R. T. Könyvkiadóvállalata

Több könyv vásárlása esetén kedvezményt adok.

Postai szállítási módok előre utalással vagy utánvétellel, házhoz szállítással vagy postán maradóra, csomagautomatába 1295 forintért, ajánlott küldeményként (500 gramm alatt) 1350 Ft.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146386879

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn