Svachulay Sándor: A természet aviatikusai (1940)

1 500

Ft

Feladás dátuma:

máj 1., 10:43

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Természettudomány

Borító:
Keménytáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Svachulay Sándor: A természet aviatikusai (1940)

Több mint 46 fekete-fehér ábrát és néhány fényképet tartalmaz. Egy kihajtható melléklettel. Nyomatta a Révai nyomda, Budapesten.

Honnan merítette tartalmát ez a könyv ... Nem máshonnan, mint magából a szabad természetből. Kifogyhatatlan csodái ontják a tartalmat, az anyagot és az ismereteket. Gazdag és egyúttal nyitott kincseskamra ez, mindenki megszedheti magát belőle. Feltárja szépségeit, értékeit bárki előtt, ha nem rest értük lehajolni...
E könyv írója is csak ezt tette. Lehajolt, felszedte és ezután írásba foglalta azt, amit a természet megmutatott és elbeszélt neki...
A nagy természet végtelen, változó csodái mindig lenyűgözőek. őszinte barátainak szívét, lelkét észrevétlenül veri bilincsekbe. Akit megfogott, nem bír, de nem is tud többé szabadulni. Örökre eljegyezte magát vele. A rajongót vágyak formájában ejti foglyul, ambíciókat ébreszt, tettekre sarkal és lankadatlan munkára serkent, de mindig az alkotás vagy művészet jegyében. Magába szívja a természet örök tevékenységét, ahol végeszakadatlan az alkotás, az átalakulás. Megérti hangtalan parancsszavát, hogy maga is szüntelen tettekre vágyakozzék.
Itt és így született az ember repülési vágya is: vele az a törekvés, amely évezredeken át menthetetlenül erre a gigantikus küzdelemre kényszerítette. Látta a legszabadabb és legnagyszerűbb mozgásnak, a repülésnek milliónyi típusát, formáját. Látta a rovarokat, madarakat kecses, vonzó légitornáikkal, hogy előbb irigykedve szemlélje, azután leküzdhetetlen vágya támadjon utánzásukra.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147467845

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn