16kW - os automata adagolós kazán

650 000

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Teljesítmény:
4-20 kW

Állapot:
Használt

Márka:
Egyéb
Típus:
Vegyes tüzelésű

Leírás

Eladó egy használt de jó állapotban lévő automata adagolós Rakoczy Multimax 16kW kazán amely az automata funkció mellett alkalmas fával való fűtésre is. Elsődleges tüzelőanyaga a barna daraszén (vagy borsószén) 5-25mm - es szemcseméretig, melyet a közel egy hétre elegendő mennyiséget biztosító tartályból egy automata vezérlésű csigás adagolórendszer továbbít a forgó retortához (égőfejhez)

A kazán biztonságos használatát egy automatikus tűzoltórendszer biztosítja.

A tüzelőanyagtartály a jobb oldalon helyezkedik el de "elvileg" átszerelhető a bal oldalra is. (Ehhez valószínűleg plusz alkatrészre van szükség, nem próbáltuk). Az ajtók nyitásának iránya szintén változtatható.

A modern ST-480 - as típusú vezérlő zpid funkcióval rendelkezik valamint 4 szivattyút képes vezérelni: használati melegvíz, központi fűtés, keringető szivattyú és padlófűtés.

Innovatív kialakítás, két égéstér amely lehetővé teszi különböző típusú tüzelőanyagok használatát. A két kombináció lehetővé teszi a kazán automatikus és kézi adagolását egyaránt. Automata vezérlés során a megfelelő mennyiségű levegőről egy szintén automata vezérlésű ventilátor gondoskodik.

A Multimax kazánok alaptüzelőanyaga 5-25 mm-es granulátummal rendelkező borsószén. Az eredeti leírással ellentétben pellet tüzelésére nem ajánlom, daraszénnel viszont kitűnően működik. Az égéstér a hamutálca és a hőcserélő között helyezkedik el. A retorta (égőfej) fölé öntöttvas rácsok vannak elhelyezve, amelyek lehetővé teszik fa kényelmes égetését is, akár 53 cm hosszúságig. A rácsok öntöttvasból készültek amely magasabb égési hatásfokot eredményeznek. Amennyiben megfelelő minőségű tüzelőanyagot használunk, elegendő hetente 1 alkalommal feltölteni a tartályt, valamint heti egyszeri tisztítás is elegendő.

A kazán és az adagoló is szétszerelve, kitisztítva, szállításra kész állapotban van. A helyszínen az adagoló és a ventilátor kipróbálható. Az alábbiak cserélve lettek a szétszerelés és takarítás során:

- retorta forgató + persely
- tartály gázrugó
- adagoló villanymotor kondenzátor
- 1 db érzékelő/jeladó

A kazán mellé magyar nyelvű használati útmutató is jár. Az eladás oka: 1 év használat után (ezzel vásároltuk a házat) más jellegű fűtésre tértünk át (elektromos). 100m - től ajánlom, nálunk a 80m - es galériás családi házba már sok volt. Zárt rendszerben használtuk, csak fűtésre. Előző tulajdonosa szintén csak fűtésre használta, áthelyezve nem volt. Gyártási éve 2015.

Az alkatrészellátás Lengyelországból bármikor elérhető, bár erre mostanában nem lesz szükség.

Értelmes keretek között a megadott ár alkuképes. Szállításban tudok segíteni Komárom 100km - es körzetében. Bővebb infó elsősorban üzenetben, kérésre tudok még képet küldeni.

Adatok:

Névleges hőteljesítmény [kW]: 16
Hozzávetőleges terület fűtött létesítmény [m]: 100-160
A kazán tömege [kg]: 395
Tüzelőanyag: borsó szén, finom szén, fa
Termikus hatásfok akár [%]: 88
Minimális előremenő hőmérséklet [°C]: 60
Max. központi fűtés kimenő vízhőmérséklet [°C]: 95
Max. üzemi víznyomás [bar]: 2-ig
Szükséges kéményhuzat [mbar]: 0,25 - 0,35
Vízkapacitás [dm]: 64
Tartály kapacitása [dm]: 75
Tartály térfogata [dm]: 253
Füstcső átmérője [mm]: 160
A kazán méretei:
H 1549
H1 1310
H2 1415
H3 505
S 1055
Sg 1090
Sk 406
Sz 560
L 690
L1 951

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146784320

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn