Aqua Premium PLUS 200 Turbo Napkollektor

company_logo

176 990

Ft

Feladás dátuma:

márc 28., 09:10
Üzleti
Bolt
Országos

Leírás

Általános leírás

Az Aqua Premium Plus 200 típusú napkollektor, kiválóan alkalmas, 4-5 fős háztartások használati melegvízének előállítására.
A rendszer, a 18 vákuumcsővel, átlagosan 200 liter használati melegvíz előállítására alkalmas naponta.
Működését tekintve, egy nyitott üzemű napkollektorról beszélünk, amely azt jelenti, hogy a használati melegvíz, közvetlenül melegszik fel a rendszerben. (Lásd Nyitott, vagy Zárt rendszer)
A rendszer gravitációs, amely azt jelenti, hogy a lejövő melegvíz nyomása, gravitációs elven növekszik. Tehát minél nagyobb a különbség a napkollektor, és a legmagasabb vízelvételi hely között, annál nagyobb lesz a lejövő víz nyomása.
Az Aqua Premium Plus 200-at csak és kizárólag Turbó csövekkel forgalmazzuk. Ezek, a hagyományos alumínium bevonat helyett, réz bevonattal vannak ellátva, ezáltal is maximalizálva a beeső napsugárzás abszorbációját.


A rendszer fő részei:

1 darab, 159 literes űrtartalmú Nagytartály
1 darab 5 literes űrtartalmú, Utántöltő tartály
1 szett Vázszerkezet, amely ferde tetőre való szerelésre alkalmas.
18 darab Turbó vákuumcső
1 darab Levegőztető pipetta
18 darab fekete porvédő gumi
18 darab csészetartó
18 darab szilikon tömítés (Beépítve a rendszer nagytartályába)
1 darab fekete gumitömítés a nagy és az utántöltő tartály közötti szigetelésre


A rendszer működése

Utántöltés
A napkollektor utántöltése, a Nagytartály tetején található, utántöltő tartály segítségével történik. A hálózati hidegvízet, belevezetjük, az utántöltő tartályba. Az ott elhelyezkedő úszó, a víz szintjét érzékelve, zárja és nyitja az úgynevezett, Jakab-szelep tömítéssel a víz útját, ezáltal állandósítva a víz szintjét a kollektorban. A rendszer csak annyi vizet pótol, mint amennyit elhasználtunk belőle. A Nagytartályba beáramló hidegvíz, egy búvárcső segítségével, közvetlenül, annak aljába ömlik be, így megelőzve, hogy az, lehűtse a tartály felső részében rétegződő magas hőmérsékletű vizet.

Az utántöltő tartályról részletesen, a lenti képen tájékozódhat.

Vízmelegítés
Miután a napkollektort a fent említett módon feltöltöttük, elkezdődik a termelési szakasz, amely során, a tárolóban felgyűlt vízmennyiséget, a rendszer elkezdi felmelegíteni. A vákuum csövekben, az abszorbált hőenergia következtében, a víz elkezd felmelegedni, majd a meleg víz könnyebb fajsúlya miatt felemelkedik a nagytartály felső részébe, helyére pedig hidegvíz áramlik. Így gyakorlatilag egy a hideg és meleg víz fajsúlykülönbsége következtében kialakuló, folyamatos áramlás alakul ki a napkollektor belsejében. A már felmelegedett vizet, egy a Nagytartály felső részébe felnyúló búvárcsővel vesszük el, ezáltal mindig a legmelegebb vizet elvonva a rendszerből.

Téliesítés
A rendszer, egy úgynevezett 3 évszakos modell. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a napkollektort tavasz, nyár, ősz ciklusban lehet használni. Amikor a hőmérséklet tartósan 0 fok alá esik, akkor a külön az erre a célra a nagytartály alján elhelyezett leeresztő nyílást egy csappal megnyitva, a kollektor vizét le kell engedni.


Adatok
Gyártó: Grünpower
Cikkszám: GP-180
Tömeg: 74,5 kg/db

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 145799179

Kapcsolatfelvétel


Bolt (Üzleti)

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn