Világ 7 csodája

998

Ft

Feladás dátuma:

ápr 24., 13:23

Leírás

nt, a Concorde szuperszonikus utasszállító repülőgép, a Kansai nemzetközi repülőtér Japánban, a Sears Tower 110 emeletes felhőkarcolója Chicagóban. Mindhárom kötethez szómagyarázat és névmutató tartozik. - A múlt és a jelen nagyvilága, kimagasló emberi teljesítményei, alkotásai iránt érdeklődő 8-10 éveseknek ajánlott kiadvány.

Az Ókori Világ 7 Csodája
Több mint kétezer évvel ezelőtt az írók hozzáfogtak azoknak a csodálatos épületeknek és létesítményeknek az összeírásához, amelyeket láttak vagy amelyekről hallottak. Kr. e. 120 táján egy görög költő Szidoni Antpater, hét ilyen építményt sorolt fel, amelyek mind a egy viszonylag kis területen feküdtek, a Földközi-tenger keleti medencéjében. Ezt a vidéket nagyon jól ismerték az ókor görög írói, akik közül csak kevesen jutottak el távolabbi területekre. Lehet, hogya felsorolás egyfajta útikalauz volt utazók számára. A csodák felsorolása fennmaradt napjainkig, de a létesúményekből, amelyeket az ókori világ hét csodájának neveztek, ma már csak egyetlenegy áll.
A gízai Nagy Piramis
A babiloni függökertek
Az epheszoszi Artemisz-templom
Zeusz szobra Olümpiában
A halikarnasszoszi Mauzóleum
A rhodoszi Kolosszus
Az alexandriai világítótorony

A Középkori Világ 7 Csodája
Azok a csodálatos alkotások, amelyeket itt mutatunk be, a történelemnek ahhoz az évezredéhez kapcsolódnak, amely Kr. u. 500 körül vette kezdetét. Európában ezta kort középkomak nevezték. A középkor a Nyugatrómai Birodalom bukásával kezdődött, és 1500-ig tartott, amikor is kezdetét vette az újkor. A "középkori" szó a középkorra és Európára vonatkozik. Amint azonban meg fogjuk látni, izgalmas dolgok történtek ebben az időben más földrészen is.

A Tízezer Buddha barlangja
Nagy-Zimbabwe
Angkorvat
Krak des Chevaliers
A salisburyi katedrális
Az Alhambra
Tenochtitlán

A Modern Világ 7 Csodája
A modern világ hét csodája, amelyeket bemutatunk az olvasónak, az emberi alkotás nagyszeerűségét példázza. A válogatás magában foglal két lenyűgöző épületet, egy duzzasztógátat, a világ leghosszabb tenger alatti alagútját és egy repülőteret, amely emberkéz alkotta szigeten épült. Szerepel itt egy szuperszonikus repülőgép is, a modrn személyszállítás leggyorsabb eszköze. A sort egy űrkorszakba illő kilövőáliomás zárja, ahonnan emberi lények elindulhatnak bolygónkról, és felfedezhetik, hogy mi van azon túl. Ezek a csodák sokat elmondanak nekünk önmagunkról és arról, hogy hogyan is élünk a modern világban. E csodálatos létesítmények némelyikének nemcsak jótéteményei, hanem negatív következményei is voltak. Mindegyikük azonban a modem tervezés, a mérnöki tudoomány és az építészet igazi csodája.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147314718

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn