Kiss Irén: "Egy szép hologramhoz"

300

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
alig használt

Típus:
Vers

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Eladó a képen látható,1994-ben kiadott könyv.

Különös, provokatívan őszinte Kiss Irén költői énje. S mintha önnön őszinteségét néha megelégelné, egyszer maszkokat próbál előttünk, máskor meg rejtvényeket fejtet velünk.
Minden érdekli, ami szenzibilis lényének útjába kerül. A kultúrhistória mélységeiben ugyanazzal a zavarbaejtő intenzitással tud elmerülni, mint akár saját legszemélyesebb érzéseiben. Elmerülni vagy csak megmártózni? Ezt nála mindig az adott vers belső lényege diktálja.
Iróniája szeretet és távolságtartás. Meglehet, furcsa, hogy egy lírikusnál distanciateremtésről írunk, mégis erről van szó. Mert Kiss Irén kétségbevonhatatlan érzékenysége mögött titkos szerkezetként egyfolytában működik valami friss józanság. Lüktet benne valami jót és rosszat egyaránt, szüntelenül és öntörvényűen egyensúlyozó belső erő - bocsánat, női erő...
De vajon igaza van-e abban, hogy férfi a nőnek (nő a férfinak) "szép hologram" csupán? Káprázat, egyszeriség, mellyel sorsunk ver vagy éppen túlajándékoz minket? Vagy éppenséggel pontosan az a dolgunk, hogy e káprázat tudatában megkeressük s fölleljük magunknak - a Másikban vagy bármi másban - a harmadik dimenziót?

Az ár postaköltséget nem tartalmaz illetve személyesen átvehető!

Szállítási módok:Postai nem szabvány levél,Packeta átvevőhelyek,MPL,GLS,Easybox vagy Foxpost automata,futár(GLS),előreutalást követően.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146638102

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn