Föltámadott a tenger. 1956 - Gosztonyi Péter - Új

500

Ft

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Állapot:
új

Típus:
Egyéb

Borító:
Puhatáblás
Nyelv:
Magyar

Leírás

Átvehető: Istenmezeje.
Esetleg előre utalás után MPL automatába tudom postázni.

Gosztonyi Péter szerző (Budapest, 1931. december 2. Bern, 1999 március 31.). Tanulmányait Budapesten, /közgazdasági diploma/, majd 1953-tól a Zürichi Egyetemen folytatta /filozófiai doktorárus/. Részt vett az 1956-os forradalomban, alhadnagyként szolgált Maléter Pál mellett a Kilián laktanyában. A forradalom leverése után Svájcba emigrált. A 1960-as évektől az egyetemi rangú Kelet-európai Könyvtár munkatársa volt, majd 1964-től 1996-ig a vezetőjeként dolgozott. 1997-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem díszdoktorává avatták. Foglalkozása: történész, elsősorban hadtörténész.

Az emigrációban igyekezett ébren tartani a határon kívül élő magyarság tudatában Magyarország felszabadításának reményét, történelmi munkáiban arra törekedett, hogy tárgyilagosan mutassa be az ország második világháborús szerepét, az 1956-os forradalom előzményeit és összefüggéseit.

A Rákosi-Kádár rendszer történészeinek utolsó csatlós koncepciójával szemben kimutatta, hogy Magyarország második világháborús szerepjátszásában milyen mértékben volt meghatározó az a diplomáciai kényszerpálya, amelybe a Nyugat korabeli dilettáns politikusai a trianoni békediktátummal még a jószándékú magyar államférfiakat is belesodorták. Történészi hitvallása: úgy kell munkálkodni, hogy gyűlölet nélkül ismerjük meg szomszédainkat, s tartsuk be az együttélés szabályait, mert e nélkül sem a Nyugat, sem a Kelet nem segít bennünket
*
A magyar ifjúság küzdelméről, az egész magyar nép küzdelméről szól ez a könyv: a forradalom és szabadságharc hőseiről, pártállásra, világnézeti különbségre való tekintet nélkül.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146356359

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn